Japonia va dezvolta noi rachete pentru apărarea insulelor disputate cu China

Foto: Armata Imperială Japoneză. Sursă: Captură YouTube
Foto: Armata Imperială Japoneză. Sursă: Captură YouTube

Japonia a anunţat că va dezvolta noi rachete care vor putea lovi nave de război la distanţe mai mari în jurul arhipelagului său sud-vestic Okinawa, inclusiv în apropierea insuliţelor disputate cu China în Marea Chinei de Est, transmite Agerpres, citând Reuters.

'Mediul de securitate din jurul insulelor noastre sud-vestice a devenit dur. Trebuie să răspundem într-un mod adecvat', a afirmat ministrul apărării, Nobuo Kishi, într-un briefing de presă.

Rachetele vor permite Japoniei să-şi extindă strategia menită să oprească forţe străine să opereze liber în ape din apropierea teritoriului său.

Guvernul de la Tokyo a mai aprobat vineri construirea a două nave de război ce vor fi dotate cu sisteme antirachetă Aegis. Sistemul de apărare are ca obiectiv apărarea ţării în afara ameninţărilor cu rachete balistice ale regimului nord-coreean.

 

Lochkeed va ajuta Japonia să dezvolte un avion stealth

 

Ministerul japonez al Apărării a informat că americanii de la Lockheed Martin, compania producătoare a avionului F-35, vor ajuta Japonia să construiască un nou avion 'invizibil', care să devină operaţional până la mijlocul anilor 2030, astfel încât Japonia să ţină ritmul cu progresele tehnologice în materie ale Chinei.

Lockheed se va asocia în acest proiect cu Mitsubishi Heavy Industries (MHI), refăcându-se astfel un parteneriat care a dezvoltat ultimul avion de luptă al Japoniei, F-2, în urmă cu trei decenii.

'În scopul de a asigura interoperabilitatea cu Statele Unite, vom începe acest proiect împreună anul viitor', a precizat ministerul.

Noile avioane F-3 vor înlocui aparatele F-2, costurile proiectului fiind estimate la circa 40 miliarde de dolari.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel