Iulian Chifu, consilier al premierului Nicolae Ciucă, analiză a războiului din Ucraina la DefenseRomania

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Războiul ucraineano-rus. Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina
Războiul ucraineano-rus. Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina

DefenseRomania va publica un interviu în exclusivitate pe care Iulian Chifu, consilier al premierului Nicolae Ciucă, îl va acorda trustului DC Media Group.

Pe data de 16.09.2022, începând cu ora 14:00, într-o ediție specială, Iulian Chifu va face o analiză a situației de securitate din regiune în cadrul trustului DC Media Group.

Interviul va fi publicat pe DefenseRomania și DC News, dar și pe platformele de social media a celor două site-uri.

Analistul și politologul Iulian Chifu va vorbi despre contraofensiva Ucrainei și spargerea liniilor de apărare ruse, avansul nesperat al forțelor de apărare ucrainene în fața ocupantului rus în Herson (sud) și Harkov (nord-est), dar și despre posibile scenarii cu privire la situația din Ucraina în următoarea perioadă.

Analiza se va axa și pe regiunea Mării Negre și implicațiile de securitate ale războiului brutal și neprovocat declanșat de Rusia în Ucraina, asupra României.

Iulian Chifu conduce Centrul pentru Prevenirea Conflictelor și Ealry Warning și a fost în trecut consilier prezidențial pentru afaceri strategice și securitate internațională al fostului președinte Traian Băsescu. 

În luna decembrie 2021 el a fost numit consilier al premierului Nicolae Ciucă.

 

Rușii au fost luați prin „surprindere” de ofensiva din Harkov

 

Amintim că în urma unor contraofensive fulgerătoare în sud (Herson) și pe direcția nord-est (Harkov), ucrainenii au reușit să preia inițiativa și să avanseze nesperat de mult.

Forțele de ocupație ruse s-au axat pe pregătirea ofensivei ucrainene în sud, neglijând Harkovul, punct în care Ucraina a reușit ruperea frontului. Pentru a evita încercuirea rușii s-au retras în grabă. 

În presa mainstream rusă nu se precizează nimic despre acest lucru, doar un comunicat sec al Ministerului Apărării de la Moscova care spune că forțele sale s-au „regrupat” pentru a continua ofensiva în Donețk.

Cert e că în est ucrainenii au recucerit orașele Kupiansk și Izium, puncte strategice care au fost cucerite de ruși cu pierderi mari în ceea ce privește resursele și factorul uman, în urma unui asediu de aproape o lună.

Recucerirea acestor orașe strategice pun momentan punct planului rus de a „elibera” întregul Donbas și deschid ușa pentru recucerirea Severodonețkului, și ulterior a Lysychanskului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel