Compania Fincantieri începe lucrările la noile submarine U212NFS (Near Future Submarines) pentru Forțele Navale Italiene

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:

Constructorul de nave italian Fincantieri a găzduit, pe 11 ianuarie, ceremonia de începere a construcției primului dintre cele două submarine U212NFS (Near Future Submarines) pentru Forțele Navale Italiene.

Noul submarin este o variantă îmbunătățită a tipului 212A (sau clasa Todaro). Marina italiană are serviciu patru nave tip 212A cu propulsie indendentă de aer (AIP), care au fost construite în colaborare cu compania germană Thyssenkrupp Marine Systems (TKMS) între 2006 și 2017.

Cele două submarine U212NFS sunt programate pentru livrare între 2027 și 2029, în cadrul unui contract de 1,35 miliarde euro, încheiat în februarie 2021. Tot atunci, Italia și-a rezervat opțiunea de a cumpăra încă două nave NFS.

Potrivit Fincantieri, noile submarine vor fi „foarte inovatoare, cu modificări semnificative de design”, care vor fi toate dezvoltate de compania italiană.

Potrivit unor informații neoficiale, noile submarine vor fi ușor mai lungi decât cele tip 212A (Todaro, Scire, Romeo Romei și Pietro Venuti), care au 55,9 metri. Volumul în plus va oferi spațiu pentru noile sisteme de război electronic și celulele de combustie suplimentare, care vor asigura o autonomie mai mare.

De asemenea, noile submarine urmează să încorporeze mai multă tehnologie din industria italiană de apărare. Deja, compania Leonardo a primit un contract de 150 milioane euro pentru furnizarea unui nou sistem de management al luptei (CMS) pentru cele două submarine. Pe lângă CMS, Leonardo va oferi și un laborator de simulare și antrenament la Centrul de Submarine al Forțelor Navale italiene din Taranto și un pachet de sprijin logistic, inclusiv instruirea personalului și un set de piese de schimb.

Programul U212NFS are ca scop înlocuirea celor patru submarine din clasa Sauro, intrate în serviciu în perioada 1988 – 1995.

După retragerea în totalitate a clasei Sauro, Marina italiană va patrula în Marea Mediterană cu 6 – 8 submarine de atac, bazate pe tipul U212 – considerat unul dintre cele mai silențioase din lume, care poate rămâne în imersie trei săptămâni, timp în care poate parcurge până la 15.000 km.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel