Italia deschide un nou centru de formare a piloților militari

Eduard Pascu |
Data publicării:

Italia este tot mai aproape de a deschide o nouă școală de formare a piloților militari pe o insulă mediteraneană. Aici spațiul aerian extins va permite instructorilor dublarea capacității actuale de instruire. Majoritatea studenților provin de la forțe militare străine.

Acum, studenții care se află în etapa a 4-a și finală a fazei de formare în zbor, cu sediul la baza aeriană Galatina din sudul Italiei, se vor muta la Baza Aeriană Decimomannu de pe insula Sardinia până în 2022 când va fi finalizat un nou campus.

"În prezent, avem capacitatea de a forma 40 de studenți pe an și ne propunem să dublăm acest lucru. Să ajungem la 80 în Sardinia, dintre care două treimi vor fi de la alte forțe aeriene", a declarat generalul Luigi Casali, care conduce școala de formare a piloților militari. În prezent mai puțin de jumătate dintre studenți provin de la forțele aeriene străine, transmite Defense News.

Italia își formează piloții aflați în Faza 2, 3 și 4 de pregătire la Galatina. Piloții din Faza 2 și 3 pilotează avioane MB339, iar cei din Faza 4 pilotează avioane T346A, construite de Leonardo.

Printre studenții actuali de la Galatina se numără piloți din Kuweit, Austria, Arabia Saudită, Grecia și Singapore. În curând vor ajunge aici studenți din Qatar în urma unui acord bilateral încheiat, în noiembrie, între Italia și statul din Golf.

De când școala a primit avioanele T346A în 2014, 76 de elevi s-au antrenat pe aceste aeronave, iar 27 provin de la alte forțe aeriene.

Întrucât piloții italieni vor trebui să piloteze avioanele F-35 livrate recent Italiei, școala de zbor a elaborat module de instruire pentru pregătirea specifică F-35 cu ajutorul instructorilor italieni care lucrează la Baza Aeriană Luke din Statele Unite.

Generalul Casali a spus că a fost selectat recent și primul pilot care a absolvit școala de la Galatina pentru a se antrena ca pilot de F-35 la Baza Aeriană Luke.

Citește și: Italia vrea să dezvolte un nou tanc? Polonia şi alte state europene, invitate să participe la dezvoltarea proiectului

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel