Israelul folosește sistemul de apărare antirachetă Arrow pentru prima dată de la începutul războiului

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistem israelian Arrow 3
Sistem israelian Arrow 3

Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au folosit sistemul de apărare antirachetă Arrow pentru prima dată de la începutul războiului. Biroul de presă al Forțelor Aeriene Israeliene a relatat acest lucru într-un comunicat. Se pare că sistemul Arrow a interceptat o rachetă sol-sol trasă din Marea Roșie.

Sistemele Forțelor Aeriene Israeliene au urmărit traiectoria de zbor a rachetei și au interceptat-o la "momentul și locul cel mai potrivit din punct de vedere operațional".

De asemenea, IDF a declarat că avioanele de luptă au doborât alte două "ținte ostile" - despre care se crede că sunt drone - care zburau în zona Mării Roșii în cursul dimineții.

Toate amenințările au fost interceptate în afara Israelului și nu au fost detectate intruziuni în spațiul aerian israelian.

Arrow 3 este în prezent cel mai avansat sistem israelian de apărare antirachetă cu rază lungă de acțiune, menit să intercepteze rachete balistice în timp ce acestea se află încă în afara atmosferei terestre, eliminând proiectilele și focoasele lor nucleare, biologice, chimice sau convenționale mai aproape de locurile de lansare.

Arrow 3 face parte din arhitectura de apărare aeriană multistratificată a Israelului. Împreună cu Iron Dome și David's Sling, arma Arrow asigură nivelul superior, care este responsabil pentru interceptarea și contracararea rachetelor balistice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel