Israelul acuză Iranul că antrenează celule teroriste pentru a utiliza drone de atac în regiune

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Ministrul israelian al apărării, Benny Gantz, a acuzat duminică Iranul că antrenează la o bază aeriană de lângă oraşul Isfahan miliţii din Yemen, Irak, Siria şi Liban să folosească drone ''cu rază de acţiune de mii de kilometri'' şi pe care le distribuie în regiune, relatează Agerpres, care citează agenţiile Reuters şi EFE.

''Iranul a dezvoltat un ''terorism indirect'' desfăşurat prin ''exerciţii teroriste'' care-l ajută să-şi atingă obiectivele economice, politice şi militare'', a spus Gantz la conferinţa anuală a Institutului Internaţional pentru Luptă împotriva Terorismului de la Universitatea Reichman.

Potrivit ministrului israelian, drone fabricate în Iran sunt distribuite în Yemen, Irak, Siria şi Liban, unde Teheranul are relaţii apropiate cu miliţii şiite şi grupări armate satelit, el acuzând în plus Iranul că încearcă să transmită cunoştinţe tehnice necesare producerii de drone şi în Fâşia Gaza, unde are legături cu organizaţiile islamiste Hamas şi Jihadul Islamic.

Potrivit Israelului, SUA şi Marii Britanii, iranienii că se află în spatele atacului cu dronă comis la sfârşitul lunii iulie în Marea Arabiei asupra petrolierului Mercer Street operat de o companie israeliană, atac soldat cu moartea a doi membri ai echipajului, un român şi un britanic, în timp ce Teheranul neagă orice implicare.

Anul acesta s-au înregistrat mai multe atacuri asupra unor nave israeliene şi iraniene, în contextul războiului ascuns pe care-l duc cele două ţări şi care a inclus de asemenea sabotaje asupra unor instalaţii nucleare iraniene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel