Israelul a încheiat testarea sistemului de apărare antirachetă Arrow 3

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Hetz („Arrow - 3”)
Hetz („Arrow - 3”)

Ministerul Apărării israelian a anunţat marţi dimineaţă că a încheiat testarea sistemului de apărare antirachetă Arrow 3, precizează The Times of Israel. 

Arrow 3 este în prezent cel mai avansat sistem de apărare antirachetă cu rază lungă de acțiune al Israelului, menit să intercepteze rachetele balistice în timp ce acestea sunt încă în afara atmosferei Pământului.

Prin utilizarea acestui sisteme de apărare antirachetă, Israelul îşi propune să intercepteze rachetele balistice cu încărcătura nucleară, biologică, chimică sau convenționala cât mai aproape de locul de unde au fost lansate.

Sistemul de apărare antirachetă Arrow 3 este un proiect comun al Organizației de Apărare Antirachetă a Ministerului israelian al Apărării (IMDO) și al Agenției Americane de Apărare Antirachetă (MDA).

Potrivit The Times of Israel, în prezent se lucrează la dezvoltarea unui sistem încă mai avansat, Arrow 4. Anul trecut, Israelul a afirmat că dezvoltă un nou scut antirachetă, Arrow-4, în colaborare cu Statele Unite, pentru a contracara ameninţarea iraniană.

Testul de marți a urmat mai multor teste cu rachete balistice recente efectuate de Iran în ultimele săptămâni.

Într-o amenințare aparentă la adresa Iranului, ministrul Apărării Benny Gantz a spus că testul a asigurat capacitatea Israelului de a acționa liber.

Interceptoarele israeliene Arrow-2 şi Arrow-3 sunt deja operaţionale în cadrul unui sistem defensiv multistrat destinat să distrugă rachete inamice în atmosferă şi în spaţiul extraterestru.

Arrow 3 a fost testat pentru prima dată cu succes în februarie 2018, după luni de întârzieri și probleme tehnice. Este considerată una dintre cele mai puternice arme de acest gen din lume și este în dezvoltare din 2008.

Completat de o serie de alte sisteme de apărare antirachetă concepute pentru a proteja Israelul de atacuri cu rază scurtă, medie și lungă, Arrow 3 reprezintă cel mai înalt nivel al rețelei de apărare antirachetă de care dispune statul Israel.

Principalul contractant pentru Arrow-4 a fost compania Israel Aerospace Industries, iar din proiect au mai făcut parte Boeing şi grupul israelian Elbit Systems.

Liderii israelieni au descris programul balistic al Iranului drept o ameninţare pentru Israel şi pentru restul lumii. În schimb, Teheranul susţine că acest program este defensiv şi cu rol de descurajare a atacurilor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel