Forțele Navale ale Israelului au scufundat o navă în apropiere de Fâșia Gaza, teritoriul controlat de palestinieni

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Nave de patrulare a Forțelor Navale ale Israelului. Sursă foto: IDF via Jewish News Syndicate
Nave de patrulare a Forțelor Navale ale Israelului. Sursă foto: IDF via Jewish News Syndicate

Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au anunțat că au scufundat o navă suspectă în largul teritoriului controlat de palestinieni, în apropiere de Fâșia Gaza.

Potrivit unui anunț al IDF, citat de portalul Ynetnews.com, Forțele Navale Israeliene au scufundat o navă în Mediterană. Nu se precizează despre ce navă este vorba, ci doar că această ambarcațiune reprezenta o amenințare.

Sursi citată menționează că ambarcațiunea a fost scufundară de o navă de patrulare a Marinei Israeliene. Aceasta din urmă a observat nava care se apropia de ea la primele ore ale dimineții, fapt pentru care Marina a deschis focul.

Surse din cadrul IDF au precizat că o navă de patrulare a IDF a identificat ambarcațiunea suspectă în zona Khan Yunis din Fâşia Gaza și a urmărit-o preț de câteva minute până să o scufunde. Forțele armate ale Israelului susțin că ambarcațiunea suspectă prezenta riscuri pentru alte ambarcațiuni.

Forțele de Apărare Israeliene sunt „zgârcite” în detalii cu privire la acest incident. IDF a precizat doar că nu există victime, fără să intre în alte detalii.

Sursa citată amintește că în ultimii ani Marina Israelului a contracarat mai multe tentative ale militanților palestinieni din Fâșia Gaza să lanseze atacuri asupra țintelor israeliene, atât pe mare, cât și pe uscat. În acest sens, Ministerul Apărării din Israel a dezvoltat o barieră maritimă pentru a preveni astfel de atacuri.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel