Forțele Navale ale Israelului au scufundat o navă în apropiere de Fâșia Gaza, teritoriul controlat de palestinieni

Tudor Curtifan / 22 feb 2021 / 15:24
Nave de patrulare a Forțelor Navale ale Israelului. Sursă foto: IDF via Jewish News Syndicate
Nave de patrulare a Forțelor Navale ale Israelului. Sursă foto: IDF via Jewish News Syndicate

Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au anunțat că au scufundat o navă suspectă în largul teritoriului controlat de palestinieni, în apropiere de Fâșia Gaza.

Potrivit unui anunț al IDF, citat de portalul Ynetnews.com, Forțele Navale Israeliene au scufundat o navă în Mediterană. Nu se precizează despre ce navă este vorba, ci doar că această ambarcațiune reprezenta o amenințare.

Sursi citată menționează că ambarcațiunea a fost scufundară de o navă de patrulare a Marinei Israeliene. Aceasta din urmă a observat nava care se apropia de ea la primele ore ale dimineții, fapt pentru care Marina a deschis focul.

Surse din cadrul IDF au precizat că o navă de patrulare a IDF a identificat ambarcațiunea suspectă în zona Khan Yunis din Fâşia Gaza și a urmărit-o preț de câteva minute până să o scufunde. Forțele armate ale Israelului susțin că ambarcațiunea suspectă prezenta riscuri pentru alte ambarcațiuni.

Forțele de Apărare Israeliene sunt „zgârcite” în detalii cu privire la acest incident. IDF a precizat doar că nu există victime, fără să intre în alte detalii.

Sursa citată amintește că în ultimii ani Marina Israelului a contracarat mai multe tentative ale militanților palestinieni din Fâșia Gaza să lanseze atacuri asupra țintelor israeliene, atât pe mare, cât și pe uscat. În acest sens, Ministerul Apărării din Israel a dezvoltat o barieră maritimă pentru a preveni astfel de atacuri.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy