Iranul testează noi rachete balistice şi drone, lovind ipoteticul scut antirachetă inamic

Ciprian Dumitrache |
Data publicării:

Gardienii Revoluţiei din Iran au întreprins vineri, în regiunea deşertică din centrul ţării, un exerciţiu militar în care au fost trase rachete balistice sol-sol şi au fost testate noi drone de fabricaţie internă, a relatat televiziunea iraniană de stat. 

Exerciţiul, care a fost supervizat de comandantul Gardienilor Revoluţiei, general maior Hossein Salami, a avut loc în contextul ultimelor zile ale administraţiei preşedintelui american Donald Trump, cu care Teheranul a avut relaţii extrem de tensionate, transmite Agerpres, citând Reuters.

Miercuri, Iranul a efectuat exerciţii cu rachete navale cu rază scurtă, după ce la începutul lunii testase o gamă largă de drone de producţie internă.

'Dronele cu bombe au lovit ipoteticul scut antirachetă al inamicului din toate direcţiile, distrugând complet ţintele', a transmis vineri televiziunea de stat.

'De asemenea, un număr considerabil de rachete balistice dintr-o nouă generaţie au fost trase spre ţinte selectate, provocând lovituri letale ipoteticelor baze inamice', a adăugat aceeaşi sursă.


Revenirea la acordul nuclear iranian este luată în discuție de Biden

 

Iranul, care se laudă frecvent cu progresele sale tehnologice militare, are unul din cele mai dezvoltate programe de rachete din Orientul Mijlociu, văzând în el o forţă de descurajare şi contracarare a SUA şi a altor inamici în caz de război.

În Golf au avut loc periodic confruntări între armata iraniană şi forţe americane începând din 2018, când Trump a retras unilateral Statele Unite din acordul nuclear internaţional cu Iran şi a reinstituit sancţiuni dure împotriva Teheranului.

Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, care va depune jurământul la 20 ianuarie, a declarat că Washingtonul se va alătura din nou acordului 'dacă Iranul va relua conformarea strictă' la prevederile acestuia, care i-au impus limitări ale activităţilor nucleare în schimbul ridicării sancţiunilor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel