Iranul susține că a destructurat o rețea a Mossadului care plănuia atacuri la „situri sensibile” de pe teritoriul iranian

Darius Muresan |
Data publicării:

Autorităţile iraniene au anunţat că au destructurat o reţea "teroristă" legată de serviciul de informaţii externe al Israelului, Mossad, care plănuia atacuri vizând "situri sensibile" din Iran, a anunţat sâmbătă agenţia oficială de presa Irna, potrivit Agerpres, care citează AFP.

"Mai mulţi membri ai unui grup de spionaj terorist legat de Mossad au fost arestaţi", a raportat agenţia, citând un comunicat al Ministerului iranian de informaţii care nu a oferit detalii despre numărul sau naţionalitatea lor. Se precizează, însă, că suspecţii "au intrat în Iran prin Kurdistan", în nordul Irakului.

"Ei intenţionau să desfăşoare acte de sabotaj şi operaţiuni teroriste fără precedent împotriva unor zone sensibile şi ţinte prestabilite, folosind echipamente operaţionale de înalta performanţă şi cei mai puternici explozivi", se mai arată în comunicat, fără mai multe detalii despre ţintele în cauză.

"Armele, explozivii şi echipamentele lor au fost, de asemenea, confiscate integral", potrivit Irna.

Iranul a anunţat deja de mai multe ori arestarea unor agenţi lucrând pentru serviciile de informaţii din ţări străine, în special pentru inamicul sau jurat Israelul.

Republica Islamică a acuzat anterior statul evreu că a sabotat unele dintre instalaţiile sale nucleare şi a asasinat mai mulţi oameni de ştiinţă iranieni.

În aprilie, televiziunea de stat a afirmat că trei persoane acuzate că au legături cu Mossadul şi că ar fi implicate în publicarea unor "documente clasificate" au fost arestate în provincia Sistan-Balochistan (sud-est).

Iar în iulie 2021, autorităţile au susţinut că au arestat "agenţi" membri ai unei reţele lucrând pentru Israel şi au confiscat un depozit de arme destinate a fi folosite în "revolte", în contextul în care sud-vestul ţării este zguduit de proteste împotriva lipsei apei potabile. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel