Iranul se laudă cu dronele sale kamikaze

Eduard Pascu / 07 ian 2021 / 15:30

Experții armatei iraniene spun că au reușit să mărească autonomia de zbor a dronelor la 4.000 de kilometri. 

Purtătorul de cuvânt al exercițiului militar care are loc zilele acestea în provincia Semnan din Iran, amiralul Mahmoud Mousavi a declarat că dronele kamikaze, de fabricație autohtonă pot efectua nonstop misiuni și pot lovi ținte aflate la o distanță de 4.000 km, transmite agenția Tasnim.

Amiralul Mahmoud Mousavi a mai spus că dronele kamikaze ale Armatei au decolat miercuri de pe coasta sudică, din Makran și au lovit ținte în zona exercițiului din provincia Semnan după ce au parcurs 1.400 km.

De asemenea, unitățile armatei au utilizat diferite quadcoptere de luptă, echipate cu bombe mici, drone mici pentru operațiuni de recunoaștere și dronele Pelican VTOL de la bordul navelor aflate în Golful Persic.

În timpul exercițiului, Armata a folosit pentru prima dată drona kamikaze Arash și drona anti-radar echipată cu un lansator portabil.

Diferite tipuri de aeronave fără pilot participă la un exercițiu care are loc în provincia Semnan din nordul Iranului, pentru diferite operațiuni, inclusiv interceptarea aeriană, lansarea de rachete aer-aer, lovirea cu bombe și rachete ghidate a țintelor terestre și atacuri kamikaze.

Citește și: În replică la prezența SUA în zona Golfului, Iranul desfășoară exerciții militare cu drone de toate categoriile

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy