În replică la prezența SUA în zona Golfului, Iranul desfășoară exerciții militare cu drone de toate categoriile

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Pe 4 ianuarie, agenția iraniană de presă IRNA a informat că, în perioada 05-06.01.2021, armata iraniană va executa exerciții militare de amploare, cu drone, "în provincia Samnan dar și în alte părți ale țării". Exercițiile întrunite vor include “sute de drone din dotarea celor trei categorii de forțe armate ale armatei iraniene”.

IRNA a relatat că dronele de producție indigenă vor efectua manevre de luptă, supraveghere, recunoaștere și război electronic, în zboruri pe distanțe scurte și lungi.

Armata iraniană va prezenta realizările din domeniul dronelor în cadrul unei expoziții la care urmează să participe lideri militari iranieni de rang înalt.

Generalul maior Mohamed Bagheri, șeful Statului Major General al Forțelor Armate iraniene, a declarat, la postul iranian în limba arabă "Al Alam", că exercițiile militare confirmă disponibilitatea deplină a Forțelor Armate de a face față oricărei amenințări la adresa securității țării.

Comentariul autorului: Anunțul vine într-un moment tensionat cu Statele Unite, la doar o zi după ce Iranul a marcat prima comemorare a asasinării veneratului său comandant Qasem Soleimani.

De asemenea, acesta survine deciziei SUA de a anula duminică, 3 ianuarie, ordinul de revenire în SUA a portavionul USS Nimitz din zona sensibilă a Golfului. Pentagonul a declarat că USS Nimitz va rămâne în regiune din cauza „amenințărilor recente” ale Republicii Islamice.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel