Iranul continuă să dezvolte tehnică militară fabricată pe plan local

Eduard Pascu |
Data publicării:
Ministrul Apărării din Iran generalul Amir Hatami
Ministrul Apărării din Iran generalul Amir Hatami

Ministrul iran al Apărării, generalul de brigadă Amir Hatami, a prezentat planurile de creștere a puterii de luptă a țării în diferite zone militare, transmite agenția Tasnim.

Într-o întâlnire cu un grup de parlamentari iranieni marți, generalul de brigadă Hatami a declarat că a fost înscris pe ordinea de zi un impuls pentru capacitățile de luptă ale țării.

În ceea ce privește planurile de îmbunătățire a puterii militare a Iranului în industria rachetelor, în lupta aeriană și la sol și în războiul electronic, ministrul a declarat că Republica Islamică a făcut progrese mari în domeniul militar.

El a subliniat, de asemenea, cooperarea strânsă dintre Ministerul Apărării și sectoarele științifice, academice și de cercetare, afirmând că ministerul a oferit sprijin industriei auto prin fabricarea diverselor piese și satisfacerea cerințelor fabricilor de mașini.

Oficialii iranieni au subliniat în mod repetat că țara nu va ezita să-și consolideze capacitățile militare, inclusiv puterea sa de rachetă, destinată în întregime apărării și că apărarea Iranului nu va fi niciodată supusă negocierilor.

În februarie 2018, liderul Revoluției Islamice, Ayatollah Seyed Ali Khamenei, a cerut eforturi pentru menținerea și stimularea capacităților de apărare ale Iranului.

„Fără un moment de ezitare, țara trebuie să se dezvolte pentru a dobândi tot ceea ce este necesar pentru apărare, chiar dacă întreaga lume i se opune”, a declarat atunci Ayatollahul Khamenei.

Pe de altă parte, în remarcile sale, generalul de brigadă Hatami a făcut referire la tulburările din Liban și Irak, subliniind că protestele sunt probleme interne ale acestor țări care trebuie soluționate doar de oamenii lor.

De asemenea, ministrul apărării și-a exprimat speranța că parteneriatul cu poporul libanez și irakian ar avea ca rezultat securitatea și stabilitatea în cele două țări și că ar putea să se bazeze pe lege pentru a dezamăgi străinii care încearcă să profite de situație și favorizează nesiguranța.

Vezi și: Iranul a fabricat primul avion de antrenament producție proprie

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel