Iranul a fabricat primul avion de antrenament producție proprie

Eduard Pascu |
Data publicării:

Iranul a dezvăluit joi un avion de instrucție de ultimă generație, denumit „Yasin”, care a fost complet conceput și fabricat de experți militari autohtoni, transmite agenția Tasnim.

Aeronava a fost prezentată în cadrul unei ceremonii la Baza Aeriană Shahid Noje în provincia vestică a Hamedanului, la care au participat oficiali de rang înalt, printre care ministrul apărării din iranian, general Amir Hatami, vicepreședintele Afacerilor Științei și Tehnologiei, Sorena Sattari, și comandantul Forței Aeriene din Iran general de brigadă Aziz Nasirzadeh.

Avionul cu reacție a fost proiectat și construit de specialiștii armatei iraniene și este destinat să fie utilizat pentru antrenarea piloților de luptă. Potrivit Departamentului pentru Relații Publice al armatei iraniene, aeronava și-a făcut primul zbor oficial survolând baza aeriană Shahid Noje, joi dimineață, la ordinul comandantului Forțelor Aeriene.

Yasin are 12 metri lungime și patru metri înălțime și cântărește cinci tone și jumătate.

Scaunul de catapultare al aeronavei este capabil să funcționeze la viteză zero și în orice circumstanțe, propulsând piloții din avion într-o fracțiune de secundă până la o înălțime de până la 100 de metri.
Experții și tehnicienii militari iranieni au făcut, în ultimii ani, mari progrese în fabricarea unei game largi de echipamente autohtone, făcând forțele armate să fie echipate în sfera armelor.

Oficialii iranieni au subliniat în mod repetat că țara nu va ezita să-și consolideze capacitățile militare, inclusiv puterea sa de rachetă, destinată în întregime apărării și că apărarea Iranului nu va fi niciodată supusă negocierilor.

În februarie 2018, liderul Revoluției Islamice, Ayatollah Seyed Ali Khamenei, a cerut eforturi pentru menținerea și stimularea capacităților de apărare ale Iranului.

„Fără un moment de ezitare, țara trebuie să depună toate eforturile pentru a dobândi tot ceea ce este necesar pentru apărare, chiar dacă întreaga lume i se opune”, a declarat atunci acel Ayatollah Khamenei.

 

Vezi și: Iranul a rămas fără răbdare în acordul JCPOA

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel