Iranul avertizează SUA să evite ''tensiunile''

Eduard Pascu / 21 dec 2020 / 18:58

Iranul a avertizat luni Washingtonul să nu încerce să provoace ''tensiuni'' după ce SUA au acuzat facţiuni pro-Iran că sunt implicate într-un atac în apropierea ambasadei americane în Irak, relatează AFP.

Într-un comunicat Departamentul de Stat al SUA a indicat spre Teheran, afirmând că ''SUA condamnă ferm ultimul atac al miliţiilor susţinute de Iran''.

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a scris de asemenea pe Twitter că ''miliţiile susţinute de iranieni sunt cel mai serios obstacol în calea ajutării Irakului pentru restabilirea păcii şi prosperităţii'', transmite Agerpres.

Duminică seară, mai multe rachete au aterizat lângă misiunea diplomatică americană în Zona verde din Bagdad, fără a face victime. Atacul survine cu puţin înainte de un an de la asasinarea puternicului general iranian Qassem Soleimani de către Washington în capitala irakiană.

Ca răspuns, purtătorul de cuvânt al Afacerilor Externe iraniene, Said Khatibzadeh, a considerat luni ''foarte suspecte natura şi momentul atacului, precum şi declaraţia secretarului de stat american''. ''Se pare că pregătiseră deja acest comunicat de presă'' pentru publicare după atac, a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă la Teheran.

''Avertizez regimul american să nu caute să provoace tensiuni (...) în aceste zile'', a adăugat Khatibzadeh, fără a da alte detalii.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy