Iranul a testat cu succes sistemul de apărare antirachetă Khordad-15

S.I. Catalin |
Data publicării:

Iranul a testat cu succes noul sistem de apărare anti-rachetă Khordad-15, produs de industria locală de aparare.

Sistemul de rachete, denumit Khordad-15 și care a fost prezentat pentru prima dată în iunie anul curent, a fost testat cu succes vineri, în timpul unui exercițiu militar în provincia Samnan din nodul Iranului, a precizat agenția de știri Mehr.

Noul sistem iranian de apărare a fost testat pentru prima dată în condiții reale de luptă împotriva unor tinte inamice. Sistemul de apărare antirachetă poate să detecteze diverse ținte, inclusiv aeronave militare și drone.

Potrivit Ministerului Apărării iranian, sistemul Khordad 15 poate urmări aeronave inamice până la o distanță de 150 de kilometri. Sistemul este, de asemenea, capabil să detecteze ținte camuflate pe o rază de 85 km și să le atace la o distanță de maxim 45 de km. 

Khordad-15 este capabil să intercepteze 6 ținte simultan, iar mobilitatea sistemului defensiv permit personalului militar să pregătească apărarea antiaeriană pentru a atinge țintele în mai puțin de 5 minute.

Experții și tehnicienii militari iranieni au făcut, în ultimii ani, mari progrese în fabricarea unei game largi de echipamente militare autohtone, făcând forțele armate să fie suficient de bine pregătite în sfera de apărare. Iranul susține că armata să nu poate reprezenta o amenințare pentru țările regionale, subliniind că doctrina de apărare a Republicii Islamice se bazează în totalitate pe descurajare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel