Iranul a început un nou exercițiu militar în zona Golfului

Nicolae Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:

Pe 19 ianuarie, în cadrul Forțelor Terestre iraniene a început desfășurarea unui nou exercițiu militar, în sudul țării, în apropierea coastei Makran. Exercițiul, cu numele de cod "Eqtedar-99", a debutat în prezența generalului-maior Sayed Abdel Rahim Mousavi, comandantul armatei Republicii Islamice Iran, a generalului de brigadă Geumarth Heydari, comandant al Forțelor Terestre, și a unor comandanți și oficiali ai Statului Major General al Forțelor Armate iraniene.

La manevre participă Brigada 55 Aeriană, Brigada 65 Forțe Speciale, Brigada 223 Forțe de Reacție Rapidă și subunități de aviație din structura trupelor terestre.

Potrivit declarațiilor comandanților militari iranieni, exercițiul are scopul "de a evalua capacitatea de luptă a unităților Forțelor Terestre iraniene în fața amenințărilor și de asigurare a proiecției rapide a forțelor către zona misiunii, conform planurilor stabilite, în timpul cărora se vor aplica o varietate de tactici locale inovatoare pentru a evalua abilitățile multiple ale brigăzilor profesionale din Forțele Terestre ale armatei".

Comandantul Forțelor Terestre a declarat, pe 18 ianuarie, că "aceste manevre se vor desfășura într-o manieră ofensivă și țintită, pentru prima dată la nivelul Forțelor Terestre ale armatei și vor fi aplicate noi tactici ofensive, folosind arme complet indigene".

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel