Iranul a prezentat o nouă rachetă balistică (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Gărzile revoluţionare din Iran au prezentat inaugurarea unei noi rachete balistice de suprafaţă cu o rază de acţiune de 1.000 km, a anunţat joi agenţia semi-oficială de ştiri Fars, ignorând cererile occidentului ca Teheranul să-şi oprească programul sau nuclear, relatează Reuters și PressTV.

 

Ceremonia a coincis cu cea de-a 40-a aniversare a Revoluției Islamice din 1979. Agenţia de ştiri semioficială Fars a publicat imagini ale unei fabrici de rachete subterană numită "oraş subteran", spunând că racheta "Dezful" a fost o versiune a rachetei Zolfaghar care are o rază de 700 km şi poate transporta o ogivă nucleară de 450 kg (992 lb).

Youtube video image

Iranul anunţă că are rachete cu o rază de până la 2000 km, ceea ce pune Israelul şi bazele militare americane din regiune la raza sa de acţiune.

,,Capacitatea defensivă a Iranului este descurajatoare și în conformitate cu păstrarea securității sale naționale și nu poate fi supusă vreunei negocieri", a spus generalul Mohammad Ali Jafari.

(w670)

UE a intensificat criticile privind programul de rachete balistice al Iranului, în timp ce blocul se angajează să menţină acordul nuclear dintre Iran şi marile puteri din 2015.

O rezoluţie a ONU din 2015 care consacră acordul nuclear „a cerut” Iranului să se abţină până la opt ani de la fabricarea de rachete balistice concepute pentru a furniza arme nucleare.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a părăsit anul trecut acordul nuclear şi a reimpus sancţiuni Iranului. UE a încercat să salveze acordul nuclear.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel