Iranul a folosit pentru prima dată sistemul antiaerian Bavar-373

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Iranul a folosit, pentru prima dată, sistemul de apărare antirachetă „Bavar-373” în cadrul unui exercițiu militar.

Bavar-373 a fost operat în cadrul unui exercițiu comun de apărare antiaeriană, denumit „Guardians of Velayat Sky-99” și care se desfășoară în aceste zile, în mai mult de jumătate din teritoriile țării. Sistemul iranian de rachete de apărare antiaeriană a distrus cu succes obiectivele aflate la distanță, anunță Tasnim.

Iranul a prezentat sistemul Bavar-373 în august 2019. Conform sursei citate, sistemul de apărare aeriană pe distanțe lungi este capabil să detecteze până la 100 de ținte, să urmărească 60 dintre ele și să atace simultan șase dintre ele.

O caracteristică distinctivă a Bavar-373 este sistemul de lansare vertical, versiune utilizată în principal pe navele de război pentru apărarea aeriană.

 

Bavar-373 folosește un radar cu matrice lungă, în etape, pentru controlul focului, numit Me’raj-4. Sistemul de apărare aeriană folosește trei tipuri de rachete pentru a atinge ținte aflate la diferite altitudini, potrivit iranienilor.

Citește și: Iranul a prezentat sistemul mobil de rachete sol-aer cu rază lungă de acţiune Bavar-373 (Video)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel