Iranul a emis un mandat de arestare pe numele lui Trump și cere Interpolului ajutor

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii, sursă foto: The White House Facebook
Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii, sursă foto: The White House Facebook

Iranul a emis un mandat de arestare pe numele președintelui american Donald Trump.

Un procuror iranian a emis un mandat de arestare pe numele lui Donald Trump iar Teheranul a solicitat ajutorul Interpolului pentru localizarea președintelui Statelor Unite ale Americii, notează The Independent. Pe lângă Trump, pe numele altor 35 de persoane au fost emise mandate de arestare.

Donald Trump este acuzat de „omor și terorism” după ce generalul iranian Qassem Soleimani, comandantul șef al Gardienilor Revoluției din Iran a fost ucis în urma unui atac aerian al Statelor Unite care a avut loc în Bagdad, Irak, pe data de 3 ianuarie.

Imediat după atacul cu dronă în care a fost ucis Soleimani, Departamentul american de Stat a menţionat că generalul iranian şi Forţa Al-Quds pe care o conducea au provocat ''moartea a sute de americani şi de membri ai coaliţiei, plus alte mii de răniţi''.

Teheranul a solicitat să fie emis un „aviz roșu” de către Interpol, pe numele lui Trump, iar acesta să fie localizat și arestat.

După asasinarea generalului iranian, Teheranul a ripostat și a atacat o bază militară din Irak unde erau dislocate trupe americane și ale coaliției antiteroriste.

Tensiunile dintre Iran și Statele Unite au escaladat după asasinarea generalului Qassem Soleimani.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel