Generalul iranian Soleimani, comandatul Gardienilor Revoluţiei, ucis într-un atac aerian al SUA

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Qassem Soleimani. foto: facebook
Qassem Soleimani. foto: facebook

Potrivit agențiilor de presă internaționale, generalul Qassem Soleimani, comandantul șef al Gardienilor Revoluției din Iran a fost ucis în urma unui atac aerian al Statelor Unite. Atacul a avut loc în Irak.

Informația a fost preluată de Reuters, AFP și confirmată de agenția de presă iraniană Tasnim care a anunțat că alături de generalul Qassem Soleimani a fost ”martirizat în urma unui atac al Statelor Unite” și adjunctul său Abu Mahdi al-Muhandis.

SUA au confirmat atacul asupra generalului Soleimani. Potrivit Pentagonului, lovitura a avut „drept scop descurajarea planurilor viitoare de atac iraniene”.

 

Generalul Qassem Soleimani, șeful Gardienilor Revoluției din Iran, ucis într-un atac aerian al SUA

 

Bombardamentul a avut loc în Irak, la terminalul mărfuri pe aeroportul din Bagdad și a vizat un convoi al Hashd al-Shaabi, coaliţie de organizaţii paramilitare preponderent pro-iraniene, care în prezent sunt integrate structurilor statului irakian.

Atacul a fost confirat și de SUA, astfel că avem certitudinea că Qassem Soleimani și Abu Mahdi al-Muhandis și-au pierdut viața.

Potrivit părții iraniene, atacul a fost coordonat de US Air Force, fiind orchestrat de elicoptere americane. Iranul acuză un ”atac laș al SUA” și spune că responsabilitatea uciderii celor doi survine atât americanilor cât și Israelului.

De subliniat faptul că lovitura aeriană are loc la trei zile după atacarea ambasadei americane de către demonstranţi pro-iranieni.

CITEȘTE ȘI: Războiul ambasadelor

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel