Iranul a dezvoltat o versiune autohtonă a tancului T-90

Eduard Pascu |
Data publicării:

Armata iraniană va echipa diviziile de blindate cu o versiune de tancuri T-90, fabricată intern, care este mai avansată decât tancurile anterioare, potrivit unui general iranian, transmite agenția iraniană Tasnim.

Vorbind la televiziunea de stat joi seară, comandantul Forțelor Terestre ale Armatei Iraniene generalului de brigadă Kiomars Heidari, a declarat că Ministerul Apărării și Forțele Armate au dezvoltat în comun un tanc T-90 iranian.

Tancul fabricat autohton este mult mai avansat decât tancul Zolfaqar, a menționat el, afirmând că T-90 iranian este supus testelor finale înainte de a fi livrat armatei. Generalul a spus că acest tanc va avea șapte noi caracteristici dintre care a menționat doar un nou tip de stabilizator și noi sisteme de apărare chimică.

Tancul fabricat intern a fost transformat într-o armă capabilă să ajute Iranul în războiul modern, a menționat generalul Heidari, afirmând că Forțele Terestre vor primi primul lot de tancuri în perioada 22 septembrie - 21 octombrie 2020. Teheranul are în vedere și alte modernizări.

Forțele Terestre vor începe să folosească trei noi tipuri de mitraliere, a mai menționat comandantul, adăugând că Armata urmează să înlocuiască și puștile G3 cu o nouă pușcă de luptă dezvoltată de Ministerul iranian al Apărării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel