Iranul a bombardat Kurdistanul irakian

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat, vineri, că au bombardat poziţii "teroriste" situate la frontiera cu regiunea irakiană Kurdistan, incident produs pe fondul tensiunilor dintre Teheran şi Washington, informează agenţia de presă Tasnim.

Ca urmare a actelor teroriste comise de grupuri antirevoluţionare, au fost bombardate centre de antrenament terorist situate în zona de frontieră cu regiunea irakiană Kurdistan", au transmis Gardienii Revoluţiei din Iran.

Mai mulţi "terorişti" au fost ucişi în atacuri. Nu este clar unde au avut loc exact raidurile aeriene. Conform unor surse, unele obiective atacate se află pe teritoriul Irakului.

Conform unor surse citate de agenţia Reuters, potrivit Mediafax, bombardamentele sunt o reacţie la un atac comis de un grup insurgent, incident soldat cu moartea a cinci militari iranieni.

În zonele din nord-vestul Iranului situate la frontiera cu provincia irakiană Kurdistan au loc frecvent confruntări armate între serviciile de securitate irakiene şi grupuri insurgente kurde precum Partidul Vieţii Libere din Kurdistan (PJAK), suspectat de legături cu grupul separatist antiturc Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel