Iranul a atacat baza americană din Irak cu rachete Fateh-313 și Qiam

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Iranul a folosit rachete cu focoase de fragmentare în atacul care a avut loc asupra bazei aeriene americane Ain al-Assad din Irak, transmite agenția iraniană de știri Tasnim.

Potrivit informațiilor obținute de sursa citată, sistemele americane de apărare împotriva rachetelor din Irak nu au reușit să intercepteze nicio rachetă.

”Rachetele Fateh-313 au o viteză atât de mare încât sistemele de apărare americane nu au putut să intercepteze niciunul dintre proiectile”, mai transmite agenția de stat iraniană.

Subliniem că informația furnizată de iranieni e contrazisă de SUA și de evidențe. În atacul Iranului nu doar că nu a murit niciun soldat american ori a fost rănit, deși Teheranul anunțase inițial peste 80 de morți, dar pagubele produse bazelor militare americane sunt minime.

De asemenea trebuie amintit faptul că unele surse au afirmat că Iranul a înștiințat Irakul asupra faptului că baza americană va fi bombardată.

Irakul a fost informat de Iran în legătură cu atacul împotriva militarilor americani

În atacul iranian, lansat drept represalii pentru asasinarea de către SUA a comandantului iranian Qassem Soleimani, Iranul a utilizat rachetele Fateh-313 și rachetele Qiam, cu o distanță de 500 km și, respectiv, 800 km. 

”Mai mult, rachetele Qiam au fost echipate cu sisteme de blocare radar și focoase de fragmentare. Aceasta a fost prima dată când Iranul a folosit astfel de rachete avansate într-o operațiune de luptă”, se mai laudă cei de la Tasnim.

 

Iranul recunoaște doar un singur atac

 

 

În iunie 2017, IRGC folosise Qiam pentru lovirea țintelor ISIS în Siria, dar rachetele lansate în cadrul acelei operațiuni aveau focoane regulate, întrucât țintele erau localizate într-o zonă restrânsă.

De asemenea agenția de știri anunță că Iranul a vizat o singură bază și nu două așa cum se știa, respectiv doar baza Ain al-Assad.

Vezi și: Iranul: Atacul cu rachete din Irak. Cel puțin 80 de „teroriști americani” au fost uciși 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel