Iranul: Atacul cu rachete din Irak. Cel puțin 80 de „teroriști americani” au fost uciși

S.I. Catalin / 08 ian 2020 / 09:45

Televiziunea de stat iraniană a anunţat miercuri că cel puţin 80 de "terorişti americani" au fost ucişi în atacurile ce au implicat 15 rachete lansate de Teheran asupra unor ţinte americane din Irak, adăugând că niciuna dintre rachete nu a fost interceptată, transmite Reuters.

Televiziunea de stat, citând un oficial de rang înalt din cadrul Gardienilor Revoluţiei, a relevat de asemenea că Iranul are în vedere alte 100 de ţinte în regiune dacă Washingtonul recurge la orice represalii. De asemenea, a indicat că elicoptere americane şi echipament militar au fost "grav avariate".

 

Iranul recurge la propagandă şi minciună


Afirmația potrivit căreia cel puţin 80 de "terorişti americani" nu a putut fi verificată în mod independent, iar televiziunea de stat nu a furnizat dovezi despre cum a obținut informațiile respective, precizează Aljazeera.

Deocamdată, Pentagonul nu a confirmat dar nici nu a infirmat că printre soldaţii săi din bazeze atacate ar fi victime. Departamentul Apării a anunţat că toţi militarii erau şi rămân în alertă maximă aşa că măsurile necesare de protecţie au fost luate.

Iranul a lansat, la primele ore ale zilei de miercuri, atacuri cu rachete asupra forţelor conduse de SUA în Irak, ca represalii pentru atacul SUA cu dronă asupra unui comandant iranian a cărui ucidere a stârnit temeri privind un război mai amplu în Orientul Mijlociu.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy