Iranul a asigurat ONU că respectă suveranitatea și integritatea Irakului

Eduard Pascu / 09 ian 2020 / 08:14

Iranul a dat asigurări într-o scrisoare adresată Organizaţiei Naţiunilor Unite de "respectul său deplin" pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Irakului, notează AFP.

Într-o scrisoare adresată secretarului general al ONU, Antonio Guterres, şi Consiliului de Securitate, ambasadorul Iranului la Naţiunile Unite, Majid Takht-Ravanchi, a subliniat că ţara sa are un "respect deplin pentru independenţa, suveranitatea, unitatea şi integritatea teritorială a Irakului", transmite Agerpres.

"Operaţiunea a fost precisă şi a vizat obiective militare astfel încât să nu provoace pierderi colaterale în rândul civililor şi instalaţiilor civile din zonă", a adăugat diplomatul iranian în această scrisoare difuzată de ambasada Republicii Islamice. Aceste tiruri i-au atras Iranului convocarea ambasadorului său la Bagdad.


Iranul se angajează "să menţină pacea şi securitatea internaţională şi subliniază că nu caută o escaladare sau războiul", a precizat Majid Takht-Ravanchi.

"Irakul este o ţară independentă (...) şi nu vom permite să devină un câmp de luptă", a indicat într-un comunicat Ministerul irakian de Externe.

Bagdadul l-a convocat în urmă cu câteva zile pe ambasadorul Statelor Unite pentru asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani şi a locotenentului său irakian într-un raid aerian în Irak.

Vezi și: Israelul avertizeaza Iranul: Oricine ne va ataca va primi o lovitură răsunătoare

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy