Iranul a asigurat ONU că respectă suveranitatea și integritatea Irakului

Eduard Pascu |
Data publicării:

Iranul a dat asigurări într-o scrisoare adresată Organizaţiei Naţiunilor Unite de "respectul său deplin" pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Irakului, notează AFP.

Într-o scrisoare adresată secretarului general al ONU, Antonio Guterres, şi Consiliului de Securitate, ambasadorul Iranului la Naţiunile Unite, Majid Takht-Ravanchi, a subliniat că ţara sa are un "respect deplin pentru independenţa, suveranitatea, unitatea şi integritatea teritorială a Irakului", transmite Agerpres.

"Operaţiunea a fost precisă şi a vizat obiective militare astfel încât să nu provoace pierderi colaterale în rândul civililor şi instalaţiilor civile din zonă", a adăugat diplomatul iranian în această scrisoare difuzată de ambasada Republicii Islamice. Aceste tiruri i-au atras Iranului convocarea ambasadorului său la Bagdad.


Iranul se angajează "să menţină pacea şi securitatea internaţională şi subliniază că nu caută o escaladare sau războiul", a precizat Majid Takht-Ravanchi.

"Irakul este o ţară independentă (...) şi nu vom permite să devină un câmp de luptă", a indicat într-un comunicat Ministerul irakian de Externe.

Bagdadul l-a convocat în urmă cu câteva zile pe ambasadorul Statelor Unite pentru asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani şi a locotenentului său irakian într-un raid aerian în Irak.

Vezi și: Israelul avertizeaza Iranul: Oricine ne va ataca va primi o lovitură răsunătoare

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel