Israelul avertizeaza Iranul: Oricine ne va ataca va primi o lovitură răsunătoare

S.I. Catalin / 08 ian 2020 / 13:50

Premierul interimar al Israelului, Benjamin Netanyahu, a avertizat, miercuri, că țara sa va răspunde dur unui posibil atac al Iranului asupra statului evreu, în contextul tensiunilor dintre Washington și Teheran.

,,Oricine ne atacă va primi o ripostă răsunătoare", a declarat Netanyahu, care se exprima în urma tirurilor nocturne de rachete iraniene contra unor baze folosite de armata americană în Irak, relatează AFP potrivit news.ro

Acest atac a fost prezentat de către Teheran ca o ripostă faţă de asasinarea vineri a puternicului general Qassem Soleimani într-un atac aerian american la Bagdad.

Duminică, la Teheran, în plină escaladare verbală în urma atacului american în care a fost ucis generalul, un oficial iranian de rang înalt a ameninţat cu transformarea oraşelor israeliene în "praf", în cazul în care Statele Unite "iau cea mai mică măsură după riposta noastră militară" faţă de asasinarea lui Soleimani.

Benjamin Netanyahu l-a catalogat miercuri pe Soleimani drept un "terorist-şef" şi "arhitectul" "campaniei terorii" în Orientul Mijlociu şi s-a declarat solidar cu Statele Unite în această declaraţie, într-o conferinţă de presă la Ierusalim, în prezenţa ambasadorului american în Israel David Friedman.

,,Qassem Soleimani a fost responsabil pentru moartea a nenumărate persoane nevinovate", a spus Netanyahu. „El a destabilizat multe țări. Timp de zeci de ani, a semănat frică’’, a mai spus primul ministru Benjamin Netanyahu.

,,Președintele Trump ar trebui felicitat pentru că a acționat rapid, îndrăzneț și hotărât împotriva acestui terorist-șef, care a fost arhitectul și conducătorul campaniei teroriste a Iranului în Orientul Mijlociu și în întreaga lume", a adăugat el, potrivit Times of Israel.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy