Israelul avertizeaza Iranul: Oricine ne va ataca va primi o lovitură răsunătoare

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul interimar al Israelului, Benjamin Netanyahu, a avertizat, miercuri, că țara sa va răspunde dur unui posibil atac al Iranului asupra statului evreu, în contextul tensiunilor dintre Washington și Teheran.

,,Oricine ne atacă va primi o ripostă răsunătoare", a declarat Netanyahu, care se exprima în urma tirurilor nocturne de rachete iraniene contra unor baze folosite de armata americană în Irak, relatează AFP potrivit news.ro

Acest atac a fost prezentat de către Teheran ca o ripostă faţă de asasinarea vineri a puternicului general Qassem Soleimani într-un atac aerian american la Bagdad.

Duminică, la Teheran, în plină escaladare verbală în urma atacului american în care a fost ucis generalul, un oficial iranian de rang înalt a ameninţat cu transformarea oraşelor israeliene în "praf", în cazul în care Statele Unite "iau cea mai mică măsură după riposta noastră militară" faţă de asasinarea lui Soleimani.

Benjamin Netanyahu l-a catalogat miercuri pe Soleimani drept un "terorist-şef" şi "arhitectul" "campaniei terorii" în Orientul Mijlociu şi s-a declarat solidar cu Statele Unite în această declaraţie, într-o conferinţă de presă la Ierusalim, în prezenţa ambasadorului american în Israel David Friedman.

,,Qassem Soleimani a fost responsabil pentru moartea a nenumărate persoane nevinovate", a spus Netanyahu. „El a destabilizat multe țări. Timp de zeci de ani, a semănat frică’’, a mai spus primul ministru Benjamin Netanyahu.

,,Președintele Trump ar trebui felicitat pentru că a acționat rapid, îndrăzneț și hotărât împotriva acestui terorist-șef, care a fost arhitectul și conducătorul campaniei teroriste a Iranului în Orientul Mijlociu și în întreaga lume", a adăugat el, potrivit Times of Israel.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel