Iran-Pakistan. Plan comun pentru dezvoltarea industriei de apărare

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
generalul-maior Mohammad Baqeri
generalul-maior Mohammad Baqeri

Iranul și Pakistanul şi-au propus să producă în comun echipamente militare, a declarat Mohammad Baqeri, președintele șefilor de stat ai armatei iraniene în timpul vizitei sale la Islamabad.

Cel mai important comandant militar al Iranului a subliniat importanța consolidării relațiilor în domeniul apărării cu Pakistanul, spunând că cele două state vecine încearcă să producă împreună echipamente militare, potrivit presstv.com

Președintele șefilor de stat major ai armatei iraniene, generalul-maior Mohammad Baqeri, a spus că cele două țări încearcă să consolideze relațiile în domeniul apărării și lucrează la construirea mai multor echipamente militare și le prezintat drept o realizare comună

Declaraţiile au fost făcute marți cu prilejul întâlnirii dintre Mohammad Baqeri şi președintele pakistanez Mamnoon Hussain la Islamabad.

În timpul discuțiilor, cele două părți au atins aspectele comune, geopolitice şi strategice, precum granița de aproape 1000 de kilometri de vecinătate care le desparte, subliniind că legăturile Teheran-Islamabad ar trebui să fie menţinute şi consolidate în continuare în anumite domenii.

Generalul iranian a spus că, în timpul vizitei sale, el a discutat cu oficialii pakistanezi despre subiecte precum educația militară, instruirea piloţiilor, exercițiile militare și o mai bună conexiune între industriile de apărare ale celor două țări.

Iranul și Pakistanul, a spus el, lucrează pentru a construi împreună echipamente militare, prezentându-le ca pe o realizare comună a națiunilor musulmane.

Iranul și-a dezvoltat industria de apărare sub sancțiunile SUA, în timp ce Pakistanul a dezvoltat o serie de echipamente miltare cu ajutor tehnologic din China.

Cei doi oficiali au discutat şi despre modalități de consolidare a cooperării maritime între Iran și Pakistan, în scopul creșterii numarului de manevre militare navale comune.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel