Iran, arme nucleare. Raport al serviciilor de contrainformații germane privind dezvoltarea nucleară

Tudor Curtifan / 02 iun 2018 / 22:37
iran program nuclear
iran program nuclear

Oficiul Federal pentru Protecția Constituției germane, care se ocupă cu activități de contrainformații, a prezentat un raport în ceea ce privește dezvoltarea de arme nucleare de către Iran.

Oficiul Federal pentru Protecția Constituției germane a prezentat în această săptămână un raport în care detaliază eforturile depuse de guvernul iranian pentru a produce arme de distrugere în masă și rachete balistice intercontinentale, informează Jerusalem Online care citează Fox News.

Raportul susține că "Iranul a continuat să întreprindă, la fel ca Pakistanul și Siria, eforturi pentru a obține materiale și tehnologie know-how cu scopul a fi utilizate pentru dezvoltarea armelor de distrugere în masă și pentru a optimiza sistemele corespunzătoare a rachetelor".

Dosarul agenției a concluzionat, de asemenea, că guvernul iranian a fost implicat în activități de spionaj care vizează companii occidentale de inginerie și tehnologie, în încercarea de a spiona programul lor de tehnologie antirachetă. 

Oficiul Federal pentru Protecția Constituției germane este echivalentul FBI-ului din Statele Unite ale Americii.

Amintim că preşedintele Donald Trump a anunţat la începutul lunii mai retragerea Statelor Unite din acordul nuclear cu Iranul. Declaraţia sa de la Casa Albă a fost atunci transmisă în direct la televiziuni şi urmată imediat de semnarea decretului prin care se reintroduc sancţiunile împotriva regimului de la Teheran.

Trump a criticat acordul încheiat în 2015 de puterile internaţionale - SUA, Rusia, China, Regatul Unit, Franţa şi Germania - cu Iranul, afirmând că suspendarea sancţiunilor în schimbul renunţării la programul nuclear a fost negociată greşit de la început şi a permis Teheranului să continue programul de înarmare cu rachete capabile să transporte ogive nucleare. De asemenea, preşedintele a subliniat că acordul nu a împiedicat Iranul să finanţeze terorismul şi să destabilizeze Orientul Mijlociu.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy