Iran, arme nucleare. Raport al serviciilor de contrainformații germane privind dezvoltarea nucleară

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
iran program nuclear
iran program nuclear

Oficiul Federal pentru Protecția Constituției germane, care se ocupă cu activități de contrainformații, a prezentat un raport în ceea ce privește dezvoltarea de arme nucleare de către Iran.

Oficiul Federal pentru Protecția Constituției germane a prezentat în această săptămână un raport în care detaliază eforturile depuse de guvernul iranian pentru a produce arme de distrugere în masă și rachete balistice intercontinentale, informează Jerusalem Online care citează Fox News.

Raportul susține că "Iranul a continuat să întreprindă, la fel ca Pakistanul și Siria, eforturi pentru a obține materiale și tehnologie know-how cu scopul a fi utilizate pentru dezvoltarea armelor de distrugere în masă și pentru a optimiza sistemele corespunzătoare a rachetelor".

Dosarul agenției a concluzionat, de asemenea, că guvernul iranian a fost implicat în activități de spionaj care vizează companii occidentale de inginerie și tehnologie, în încercarea de a spiona programul lor de tehnologie antirachetă. 

Oficiul Federal pentru Protecția Constituției germane este echivalentul FBI-ului din Statele Unite ale Americii.

Amintim că preşedintele Donald Trump a anunţat la începutul lunii mai retragerea Statelor Unite din acordul nuclear cu Iranul. Declaraţia sa de la Casa Albă a fost atunci transmisă în direct la televiziuni şi urmată imediat de semnarea decretului prin care se reintroduc sancţiunile împotriva regimului de la Teheran.

Trump a criticat acordul încheiat în 2015 de puterile internaţionale - SUA, Rusia, China, Regatul Unit, Franţa şi Germania - cu Iranul, afirmând că suspendarea sancţiunilor în schimbul renunţării la programul nuclear a fost negociată greşit de la început şi a permis Teheranului să continue programul de înarmare cu rachete capabile să transporte ogive nucleare. De asemenea, preşedintele a subliniat că acordul nu a împiedicat Iranul să finanţeze terorismul şi să destabilizeze Orientul Mijlociu.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel