Irak: O bază militară unde sunt desfăşuraţi soldaţi americani, atacată cu rachete

S.I. Catalin |
Data publicării:

Mai multe rachete au fost lansate vineri asupra bazei militare din Irak K1, unde sunt desfăşurate forţe americane şi irakiene în apropierea oraşului bogat în petrol Kirkuk, a anunţat armata irakiană într-un comunicat fără a elabora, informează Reuters.

Nu a fost clar imediat dacă există victime. Forţele de securitate au găsit un lansator pentru rachete Katiuşa în interiorul unui vehicul abandonat în apropierea bazei. Niciun grup nu a revendicat responsabilitatea pentru atac, precizează Agerpres. 

Dar, în urmă cu câteva ore, coaliţia antijihadistă condusă de Statele Unite a anunţat într-un comunicat că un subcontractant american a fost ucis vineri într-un atac cu rachete împotriva unei baze militare irakiene de la Kirkuk,, notează AFP.

,,Mai mulţi militari americani şi membri ai personalului irakian au fost răniţi" pe această bază unde îşi au sediul forţele coaliţiei, situată în nordul ţării, a adăugat sursa.

 

Militanţii din Statul Islamic au trecut la tactici insurgente


Militanţii din Statul Islamic (SI) operează în zonă şi au trecut la tactici insurgente vizând dărâmarea guvernului de la Bagdad de când acesta a reluat controlul asupra întregului teritoriu şi a declarat victoria împotriva SI în decembrie 2017.

Cu toate acestea, un înalt oficial militar american a declarat în această lună că atacurile grupurilor susţinute de iranieni asupra bazelor ce găzduiesc forţe americane în Irak s-au amplificat şi au devenit tot mai sofisticate, împingând toate părţile aproape de o escaladare incontrolabilă.

Avertismentul său a intervenit la două zile după ce patru rachete Katiuşa au lovit o bază din apropierea aeroportului internaţional din Bagdad, rănind cinci membri ai serviciului de elită irakian de contraterorism, cel mai recent dintr-o serie de atacuri cu rachetă asupra bazelor unde sunt desfăşuraţi membri ai coaliţiei conduse de SUA al cărei obiectiv este de a învinge insurgenţii Statului Islamic.

Baza K1, aflată la 15 km nord-vest de Kirkuk, în nordul Irakului, adăposteşte forţe militare americane alături de irakiene de la Serviciul Federal de Poliţie şi Contraterorism, au declarat surse de securitate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel