Iohannis, despre Forțele Navale Române: Facem tot ce putem la nivel de dotare. Marea Neagră va fi declarată zonă de interes strategic

Sursa foto: Forțele Navale Române
Sursa foto: Forțele Navale Române

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat în marja Summitului NATO de la Madrid dacă, în contextul războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, conflict care se desfășoară inclusiv în Marea Neagră, România va investi în Forțele Navale ori va cere dislocări de forțe din partea statelor aliate.

Subliniem că există informații potrivit cărora în premieră, la Summitul de la Madrid, NATO va declara Marea Neagră zonă de interes strategic după agresiunea fără precedent a Federației Ruse.

„Marea Neagră este extrem de importantă pentru România și cred că pot spune că a fost meritul nostru că la Summitul din Varșovia din 2016 s-a decis elaborarea în premieră a unei strategii NATO pentru zona Mării Negre. Acum, vedem ce se întâmplă, Rusia a pornit războiul de pe mare împotriva Ucrainei, din Marea Neagră”, a precizat Klaus Iohannis.

„Marea Neagră este zonă de război și nu ne place acest lucru. Nici în NATO lumea nu e mulțumită de această situație”, mai spune președintele României.

 

România va reuși să obțină la NATO declararea Mării Negre zonă de interes strategic

 

Șeful statului a adăugat că România insistă pentru ca Marea Neagră să fie declarată zonă de interes strategic și cel mai probabil va obține acest lucru. Totodată el a precizat că „facem tot ce putem să facem la nivel de dotare” în privința Forțelor Navale. 

„E clar că trebuie p abordare mult mai largă și aprofundată, drept pentru care noi am insistat foarte mult ca zona Mării Negre să fie declarată zonă de interes strategic pentru NATO. 

Noi oricum facem tot ce putem să facem la nivel de dotare și probabil vă amintiți că au fost și foarte multe exerciții și dotări specifice pentru zona litoralul, pentru a apăra zona litoralului. Acestea toate vor continua”, a precizat Klaus Iohannis, fără să numească un program anume.

„Ceea ce își dorește România e ca Marea Neagră să fie declarată în NATO zonă de interes strategic. Iar după cum arată lucrurile vom obține acest lucru”, a conchis șeful statului român.

CITEȘTE ȘI: Presa franceză anticipează că Franța va propune României înzestrarea cu submarine de atac franceze din clasa Scorpene

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel