Iohannis: Contingentul militar portughez aflat la Caracal are o contribuţie importantă la întărirea apărării şi securităţii României

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că prezenţa militarilor portughezi din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est la Caracal, alături de militarii din Republica Macedonia de Nord şi de ceilalţi aliaţi, are o contribuţie importantă la întărirea apărării şi securităţii României.

,,Contingentul militar portughez din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, aflat aici, la Caracal, alături de militarii din Republica Macedonia de Nord şi de ceilalţi aliaţi, are o contribuţie importantă la consolidarea posturii NATO de descurajare şi apărare pe Flancul Estic şi la întărirea apărării şi securităţii României şi a cetăţenilor noştri", a spus şeful statului, la Batalionul 1 Instrucţie "Olt" din Caracal, pe care îl vizitează alături de omologul din Portugalia, Marcelo Rebelo de Sousa.

Iohannis a afirmat că invadarea Ucrainei de către Rusia a evidenţiat, o dată în plus, capacitatea NATO şi a aliaţilor de a acţiona ferm, solidar şi coerent atât în sprijinul poporului ucrainean, pentru a diminua efectele severe ale războiului, cât şi pentru întărirea şi reasigurarea Aliaţilor de pe Flancul Estic.



Şeful statului i-a mulţumit omologului portughez pentru prezenţa militarilor din această ţară în România



"Suntem recunoscători că Portugalia, stat aliat de pe Flancul Sudic, reconfirmă unitatea aliată şi convingerea că apărarea noastră comună trebuie consolidată pe toate dimensiunile şi direcţiile. Vă mulţumesc, domnule preşedinte, pentru prezenţa militarilor portughezi şi pentru excelenta cooperare pentru modernizarea Forţelor Aeriene ale României", a spus Iohannis, potrivit Agerpres.

El le-a transmis militarilor aliaţi că prezenţa şi activitatea lor constituie o componentă importantă în cadrul demersurilor de întărire a apărării în Europa şi în România.

"Poporul român vă mulţumeşte pentru efortul dumneavoastră", a afirmat Iohannis.

El a spus că militarii aliaţi au ocazia de a se pregăti împreună şi de a participa la exerciţii militare într-un cadru multinaţional şi dinamic, ceea ce va permite creşterea interoperabilităţii forţelor NATO.

Şeful statului le-a transmis militarilor Sărbători fericite.

"Sunt convins că veţi regăsi aici, în România, o parte din căldura familiei, alături de militarii români", a mai spus Iohannis. 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel