Întâlnire pe tema pregătirii exerciţiului NATO DEFENDER-Europe 21, la Primăria Braşov

S.I. Catalin |
Data publicării:
Sursa foto Facebook: Primăria Municipiului Braşov
Sursa foto Facebook: Primăria Municipiului Braşov

O întâlnire care a avut ca temă pregătirea exerciţiului NATO DEFENDER-Europe 21 a avut loc, miercuri, la Primăria Braşov, între reprezentanţii autorităţii locale şi o delegaţie militară mixtă româno-americană, constituită din specialişti de la Batalionul 1 CIMIC al Statului Major al Forţelor Terestre şi de la Afaceri Civile SUA (US Civil Affairs).

Conform unei informări transmise de Primăria Braşov, citată de Agerpres, în cadrul întâlnirii, la care au mai participat şi reprezentanţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi ai ISU Braşov, au fost discutate "aspecte relevante privind desfăşurarea exerciţiului "DEFENDER-Europe 21", un exerciţiu de mare amploare la care va participa şi România, alături de alţi membri NATO".

Potrivit sursei citate, "vizita a avut caracter de informare-documentare, în vederea consolidării cooperării interinstituţionale, a promovării parteneriatului strategic dintre România şi SUA" şi s-a desfăşurat în contextul exerciţiului CIMIC VICTORY, care începând cu anul 2015, reprezintă activitatea principală de instruire în mediul civil real a structurilor CIMIC.

Principalele aspecte discutate au fost: prezentarea municipiului şi judeţului Braşov (mai ales zona metropolitană), precum şi a mijloacelor şi personalului din cadrul sistemului de apărare implicate în procesul de protecţie a populaţiei (evacuare, cazare, adăpostire, asigurare apă şi hrană etc.), pregătirea populaţiei pentru situaţii de criză, asigurarea asistenţei medicale de urgenţă a populaţiei; activităţi privind emigranţii/refugiaţii, persoane evacuate sau dislocate intern.

 

Exerciţiul "Defender-Europe 2021"



Exerciţiul "Defender-Europe 2021" este programat să se desfăşoare la finalul primăverii şi începutul verii, iar oficialii NATO estimează că vor fi prezenţi peste 30.000 de militari americani, aliaţi şi parteneri din 26 de ţări.

Manevrele se vor desfăşura de la Marea Baltică până în Africa, pe teritoriul a douăsprezece state, având ca punct focal Europa de Sud-Est, în mod particular România şi Bulgaria. Este un exerciţiu multi-domeniu, menit să demonstreze capacitatea NATO de a deplasa forţe mari pe zone întinse de teritoriu, a menţionat sursa citată.

NATO ar putea decide să reducă amploarea exerciţiului în cazul agravării situaţiei în contextul pandemiei de coronavirus, a mai menţionat sursa citată. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel