Însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în România: Recunoașterea și înarmarea de către Rusia a republicilor separatiste - echivalentul unei sinucideri

EXCLUSIV

Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Ucrainei în România, prezent la emisiunea „Pe Plan Extern” de la DefenseRomania, a explicat că o posibilă recunoaștere de către Federația Rusă a celor două autoproclamate republici separatiste din Donbas și înarmarea acestora ar fi o sinucidere pentru Federația Rusă.

Șeful misiunii diplomatice a Ucrainei în România a făcut declarații în contextul în care unii politicieni ruși au inițiat în Duma de Stat rusă o inițiativă privind recunoașterea așa-numitelor republici autoproclamate - Republica Populară Donețk și Republica Populară Luhansk, ocupate temporar și ilegal de forțele pro-ruse susținute direct de Moscova.

 

Recunoașterea și înarmarea așa-numitelor republici autoproclamate - Republica Populară Donețk și Republica Populară Luhansk de către Rusia ar duce la prăbușirea Acordurilor de la Minsk și ar fi echivalentul unei invazii ruse 

 

Mai mult, se vorbește chiar de înarmarea directă a acestor republici. În acest sens însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Ucrainei în România a subliniat că o astfel de decizie ar fi echivalentul unei invazii și ar duce la prăbușirea Acordurilor de la Minsk, dar și la sancțiuni fără precedent împotriva Federației Ruse. Ar fi practic echivalentul unei sinucideri a regimului de la Kremlin.

„Aveți dreptate, apar astfel de declarații ale unor parlamentari ruși. Aș dori să completez că ieri am auzit de unele inițiative venite din Parlamentul Federației Ruse privind livrarea de armament rus în Donbasul ocupat.

Consider că aceasta este o încercare de presiune informațională. Practic nu cred că parlamentarii ruși sunt capabili să facă acest lucru. Vreau ca toată lumea să înțeleagă că Ucraina va face tot posibilul pentru apărarea suveranității și integrității teritoriale și va face față amenințărilor Federației Ruse. Rusia este parte a acestui conflict și a acestei agresiuni împotriva Ucrainei. Toată lumea vorbește de Acordurile de la Minsk.

Înțelegeți că acest pas (n.r. - livrarea de armament către Donbas) va duce spre faptul că Moscova, care mai mult decât oricine vorbește despre Acordurile de la Minsk, va distruge acest format, respectat de partea ucraineană, și considerăm că implementarea atotcuprinzătoare a acestora și a tuturor prevederilor din aceste Acorduri va oferi posibilitatea de a opri agresiunea rusă împotriva Ucrainei”, a precizat Paun Rohovei, șeful misiunii diplomatice a Ucrainei în România, în exclusivitate pentru DefenseRomania.

 

„Nu cred că Rusia își dorește să se sinucidă”

 

Înaltul diplomat ucrainean spune că o astfel de decizie ar însemna sinuciderea Federației Ruse iar echipamentele militare ar trebui livrate direct și asumat de către ruși forțelor separatiste, ceea ce ar fi echivalentul unei invazii a Ucrainei.

„Există declarații pe care le trec la categoria de escaladare a situației, dar nu cred până la urmă că Rusia va face acești pași - va recunoaște aceste pseudo ”republici” care în principiu sunt teritorii ocupate de către ruși. Concomitent cu declarațiile cu privire la livrarea de armament în această zonă, acești pași ar însemna nu doar ieșirea din Acordurile de la Minsk, dar și încălcarea de către Rusia a integrității teritoriale și suveranității Ucrainei.

Practic, Rusia va trece frontiera noastră pentru a-și realiza operațiunile de livrare de armament. Armamentul nu va putea ajunge în Donbas din Cosmos. Cineva va trebui să-l aducă acolo. Acest lucru va conduce la încălcarea avertizărilor Washingtonului. Washington a declarat explicit faptul că în cazul în care un singur soldat rus va trece frontiera Ucrainei, vor fi aplicate sancțiuni fără precedent împotriva Rusiei. Nu cred că Rusia își dorește să se sinucidă”, a conchis Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Ucrainei în România.

Urmăriți în cele ce urmează integral interviul pe care Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Ucrainei în România, l-a acordat în exclusivitate pentru DefenseRomania

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel