Infanteria australiană a primit noi vehicule de luptă Hawkei Protected Mobility Vehicles - Light

Eduard Pascu |
Data publicării:

Un batalion de infanterie din Australia a primit noi vehicule de luptă Hawkei Protected Mobility Vehicles - Light, transmite Janes.

Royal Australian Regiment (RAR) cu sediul în Townsville, Queensland, a anunțat pe site-ul său că a preluat în mod oficial, pe 24 martie, vehicule Hawkei Protected Mobility Vehicles - Light pentru a completa capacitatea motorizată actuală de Bushmaster Protected Military Vehicles - Medium.

Acestea fac parte dintr-un contract în valoare de 975 milioane de dolari semnat în octombrie 2015 cu Thales Australia care prevede furnizarea a 1.100 de vehicule cu greutatea de șapte tone pentru a înlocui aproape toată flota formată din vehicule Land Rover.

Proiectul Hawkei a întârziat din cauza problemelor de fiabilitate și design. În iulie 2019, Thales a cumpărat producătorul de motoare Hawkei a Steyr Motors, după ce firma austriacă punea în pericol furnizarea de motoare pentru programul Hawkei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel