Industria turcă de apărare vrea să devină un competitor serios la nivel internaţional

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Gigantul din industria de apărare a Turciei, compania ASELSAN, se pregătește să-şi lanseze o filială în Pakistan și una în Ucraina, pe 1 ianuarie, cu scopul de a-şi consolida oportunitățile pe piaţa vânzării de armament, potrvit Daily Sabah şi Quwa.org.

În prezent, ASELSAN își vinde produsele în 65 de țări, iar compania își propune să-și extindă vânzările în sectorul de apărare cu Ucraina, care a manifestat interes pentru produsele de apărare turcești, dar și cu Pakistan, pentru care Turcia urmează să livreze patru fregate ușoare din clasa MILGEM. De asemenea, are un contract de 254,73 milioane dolari SUA pentru a sprijini achiziția celor 30 de elicoptere T129 ATAK de către Pakistan .

Pe lângă programele MILGEM și T129 ATAK, Aselsan furnizează și subansamble pentru cele trei submarine Agosta 90B din Pakistan, care au intrat într-un amplu proces de modernizare, cu sprijinul a două companii turceşti din industria de apărare, STM și HAVELSAN

De asemenea, compania Aselsan are filiale în Azerbaidjan, Filipine, Qatar, Iordania, Kazahstan, Arabia Saudită, Malaezia, Africa de Sud, Emiratele Arabe Unite și Macedonia de Nord. Prezenta companiei turceşti în aceste tarii i-a permis în tot acest timp să-şi sporească capacitatea de export. Birourile şi filialele pe care Aselsan le are dispuse în aceste ţări sunt exclusiv administrate de manageri generali turci și angajează personal local.

ASELSAN, care a ajuns la venituri de 1,87 miliarde de dolari în 2018, este de așteptat să încheie anul 2019 cu venituri de 2,9 miliarde de dolari. ASELSAN produce echipamente pentru zona de telecomunicații militare și civile, radare, sisteme de război electronic, arme şi sisteme de comandă şi control.

Conform listei Top 100 realizată Defense News pentru anul 2018, ASELSAN s-a clasat pe locul 52 în acest top, cu 1,8 miliarde de dolari venituri din apărare. Un alt raport publicat recent de Institutului Internațional de Cercetare pentru Pace de la Stockholm (SIPRI), a arătat că ASELSAN s-a clasat pe locul 54 în topul celor mai mari 100 de companii din domeniul apărării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel