Industria turcă de apărare lucrează la o nouă dronă de atac. UAV-ul ANKA-3 a fost prezentat publicului (Foto)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania Turkish Aerospace Industries [TAI] a publicat prima imagine cu noul avion de vânătoare fără pilot ANKA-3. Drona ANKA-3, dezvoltată integral de industria turcă de apărare, este de așteptat să efectueze primul său zbor în 2023. 

Președintele Directoratului turc al Industriei de Apărare, Ismail Demir, a anunțat pentru prima dată, într-o declarație pentru presă turcă, că TAI a dezvoltat un avion de luptă fără pilot. "Așteptați-l, este pe linia de asamblare", a  precizat atunci Demir.

Potrivit informațiilor obținute de SavunmaSanayiST.com, avionul de luptă fără pilot dezvoltat de compania TAI va avea o greutate maximă la decolare de aproximativ 7 tone. ANKA-3, care ar urma să efectueze primul zbor în al doilea trimestru al anului 2023, este dezvoltat pe baza experienței acumulate cu dezvoltarea seria de avioane fără pilot (UAV) ANKA.

ANKA-3 a fost dezvoltat în principal pentru misiuni aer-sol. Despre platforma TIUS (Unmanned Aircraft System), cunoscută ulterior sub numele de ANKA-3, se cunoşteau puține lucruri până la publicarea acestei imagini - existau multe așteptări și o imagine grafică mai vechi publicată de TAI.

Una dintre așteptările cu privire la caracteristicile dronei ANKA-3 ţin de operarea sa în tandem cu viitorul avion de luptă al Turciei, TF-X (MMU în limba turcă), o altă platformă care este fabricată de Turkish Aerospace Industries (TAI) şi care a început deja primele teste la sol.

Industria turcă de apărare depune eforturi susținute pentru a replica succesul său global cu dronele Bayraktar TB-2 și ANKA în domeniul avioanelor de luptă fără pilot. 

Turcia utilizează deja activ sistemele de drone ANKA MALE, dezvoltate de TAI, în cadrul proiectului ANKA-1. Sistemele de drone Anka, care vin în trei variante cunoscute sub numele de ANKA-A, ANKA-B și ANKA-S, au fost, de asemenea, exportate în trei țări: Tunisia, Kazahstan și Malaezia. AKSUNGUR, care a fost dezvoltat pe paza vehiculelor aeriene fără pilot ANKA MALE, în cadrul proiectului ANKA-2, este utilizat în prezent în mod de către Marina turcă, de către Forțele Aeriene Turce și de către Serviciul turc de Informaţii (MİT). 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel