Industria poloneză de apărare continuă modernizarea tancurilor Leopard 2A4 (Foto)

S.I. Catalin |
Data publicării:
Leopard 2 PL - versiunea poloneză a tancului german Leopard 2. Sursa foto: Polska-zbrojna.pl.
Leopard 2 PL - versiunea poloneză a tancului german Leopard 2. Sursa foto: Polska-zbrojna.pl.

Săptămâna trecută, Forţele Armate Poloneze au primit alte patru tancuri principale de luptă Leopard modernizate. Leopard 2PL este un tanc principal de luptă folosit de armata poloneză și este o versiune modernizată a tancului german Leopard 2A4. 

Modernizarea tancurilor poloneze Leopard 2A4 se desfășoară în prezent ca parte a unui parteneriat intre compania germană Rheinmetall și Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ) – cea mai mare companie poloneză din domeniul apărării.

Primele tancuri Leopard 2PL au fost livrate unităților militare ale Forţelor Terestre Poloneze în mai 2020. Până la sfârșitul anului 2020, 12 tancuri Leopard 2PL au fost livrate armatei poloneze. Alte patru au fost livrate anul acesta.

La 28 decembrie 2015, a fost semnat un acord între Inspectoratul polonez de Armament (pol. Inspektorat Uzbrojenia) și un consorțiu format din companiile PGZ și Zaklady Mechaniczne Bumar-Labedy pentru modernizarea a 128 de tancuri Leopard 2 cu posibilitatea pentru modernizarea în plus a altor 14 tancuri. 

Programul Leopard 2PL își propune să îmbunătățească semnificativ capacitatea de luptă a tancurilor Leopard 2A4 utilizate de forţele armate poloneze, inclusiv în ceea ce privește puterea de foc, protecția balistică și confortul echipajului, totul fiind realizat cu o puternică implicare din partea industriei naționale de apărare.

Toate tancurile vor fi modernizate până la data de 31 iunie 2023. Pe parcursul procesului de modernizare, cele 142 de tancuri principale de luptă Leopard 2 A4, achiziționate în 2002 de armata poloneză din stocurile Bundeswehr (Armata Germană) vor fi modernizate la Standardul Leopard 2 PL, care corespunde cu standardul tancurilor Leopard 2 A5 și A6 – aflate în dotarea forţelor armate germane.

În total, începând cu 2020, unitățile de tancuri ale armatei poloneze dispuneau de aproximativ 105 tancuri Leopard 2A5, 142 tancuri Leopard 2A4, 232 T-72 modernizate la nivelul PT-91 „Twardy”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel