Industria iraniană de armament a copiat o rachetă aer-aer produsă de SUA

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Iranul a organizat o ceremonie la 23 iulie pentru a marca începerea producției în masă a noii rachete Fakour cu rază lungă de acţiune. Fakour este o rachetă aer-aer, modernizată și modificată a modelului AIM-54 Phoenix produs de SUA.

Agenția de știri Tasnim, citată de defence-blog, a raportat că, luni, în timpul unei ceremonii care a avut loc la Teheran, generalul de brigadă Amir Hatami a inaugurat linia de producție a rachetei Fakour, declarând că ar putea fi montat pe toate tipurile de avioane de luptă.

Fakour este o rachetă iraniană aer-aer copiată după rachetele care se foloseau pe avioanele de luptă F-14 Tomcats ( acest tip de avion a ieşit din dotarea forţelor aeriene ale SUA în 2006) pentru a intercepta și a distruge țintele aeriene. Fakour este o varianta iraniană îmbunătăţită a rachetei AIM-54 Phoenix fabricate de SUA.

Potrivit sursei locale, varianta iraniană are câteva îmbunătățiri față de platforma inițială, inclusiv un sistem de ghitare superior și o viteză mai mare. Sistemul de ghidare este cu 30% mai, iar faptul că are o propulsie îmbunătăţită față de originalul AIM-54 Phoenix, îi perimte să atingă ținte aflate la o distanță de 220 km.

Ministrul a subliniat capacitatea militară de pregătire și apărare a Iranului, afirmând că orice amenințare împotriva țării va primi un răspuns ferm şi pe măsură.

Experții și tehnicienii militari iranieni au făcut în ultimii ani mari progrese în fabricarea unei game largi de echipamente militare, ceea ce a făcut forțele armate să fie mulţumite de noile capabilităţi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel