Industria din Coreea de Sud prezintă României tot ce are mai bun: Obuziere K9, tancuri K2, blindate Redback, elicoptere de atac și multe alte echipamente

Tanc K2 Panther, foto: Creative Commons
Tanc K2 Panther, foto: Creative Commons

DefenseRomania va fi partener media în cadrul reputatului eveniment „Conferința privind cooperarea în industria de apărare Republica Coreea– România 2023”.

În cadrul conferinței, industria sud-coreeană va prezenta experților și mediului politic român, inclusiv factorilor de decizie, cele mai moderne produse ale industriei de apărare din Coreea de Sud.

Vor fi prezentate în cadrul mai multor paneluri inclusiv obuziere K9, vehicule de luptă REDBACK, tancuri K2 Panther, dar și elicoptere de transport și atac, precum multe alte echipamente. Echipamentele nu vor fi prezentate fizic la București, dar cei mai importanți reprezentanți ai industriei de apărare din Coreea de Sud se vor afla aici.

Potrivit Ambasadei Coreei de Sud la București, în acest an aniversar în care se împlinesc 15 ani de la stabilirea Parteneriatului Strategic dintre Republica Coreea și România, Ambasada Republicii Coreea, împreună cu Administrația Programului de Achiziții pentru Apărare (DAPA) al Republicii Coreea, Asociația Industriei de Apărare din Republica Coreea și Agenţia pentru Promovarea Comerţului şi Investiţiilor din Republica Coreea–KOTRA București, cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din România organizează ‘Conferința privind cooperarea în industria de apărare Republica Coreea– România 2023’.

Vor participa peste 120 de factori de decizie din Coreea și România, cu expertiză recunoscută în domeniul apărării, precum oficiali guvernamentali, membri ai Parlamentului, reprezentanți ai companiilor din industria de apărare, mass-media, mediului academic și organizațiilor neguvernamentale.

Recentele schimburi la nivel înalt precum și vizitele de lucru între cele două țări în domeniul industriei de apărare evidențiază necesitatea consolidării unei cooperări promițătoare, ambele părți convenind să extindă dialogul și expertiza.

 

Memorandumuri între giganți din industria de apărare din Coreea de Sud și industria din România

 

De altfel, în industria de apărare, această cooperare s-a materializat recent prin cele două Memorandumuri de Înțelegere semnate în luna februarie a.c., între contractorul de stat român în domeniul apărării ROMARM și producătorul coreean de motoare de aeronave și compania coreeană de utilități de apărare Hanwha Aerospace și producătorul aerospațial și compania de apărare LIG Nex1.

În acest context, ‘Conferința privind cooperarea în industria de apărare Republica Coreea– România 2023’ își propune să creeze o platformă pentru intensificarea colaborării dintre cele două țări în domeniul industriei de apărare, pentru dinamizarea dialogului dintre instituțiile și sectorul privat din acest domeniu, precum și pentru crearea de oportunități concrete de afaceri între companiile implicate și experți în acest domeniu.

În deschiderea evenimentului, vor lua cuvântul Excelența Sa, dl. Kap-soo RIM, ambasadorul Republicii Coreea, dl. Hwan Seug KANG, vice-ministru, Administrația Programului de Achiziții pentru Apărare (DAPA), dl. Laurenţiu-Dan LEOREANU, deputat și presedinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din cadrul Camerei Deputaților, dna. Daniela NICOLESCU, secretar de stat al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și General-locotenent dl. Teodor Incicaș, Șef al Direcției Generale pentru Armamente din cadrul Ministerului Apărării Naționale. Programul care succede deschiderii oficiale constă într-o sesiune guvernamentală organizată în prima parte a zilei, urmată de o sesiune de afaceri după-amiază, precum și întâlniri de afaceri de tip B2B.

Sesiunea guvernamentală începe cu prezentarea dlui. Sungmin Ma, director al Diviziei Europa-Asia din cadrul Administrației Programului de Achiziții pentru Apărare (DAPA).

Având ca temă "Coreea cel mai bun partener pentru cooperarea în industria de apărare", directorul Ma va explica contextul creșterii rapide a industriei de apărare coreene, principalele caracteristici ale sistemului de armament coreean, sprijinul guvernului coreean și evoluția viitoare a cooperării în industria de apărare dintre România și Republica Coreea.

Dl. colonel Eugen Moldoveanu, reprezentant al Direcției Dezvoltarea Industriei de Apărare din cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din România, va face o prezentare a politicilor guvernului român sub titlul "Viitorul cooperării dintre Coreea și România în domeniul industriei de apărare".

Totoadată, din partea Ministerului Apărării Naționale, General-locotenent dl. Teodor Incicaș, Șef al Direcției Generale pentru Armamente, va aduce în discuție "Planul de modernizare a Armatei Române și Programele de Achiziție".

 

Industria de Apărare din Coreea de Sud prezintă tot ce are mai bun, inclusiv obuziere K9, tancuri K2 și blindate Redback

 

În cadrul sesiunii de afaceri organizată după-amiază, principalele companii coreene din industria de apărare printre care Hanwha Aerospace, Hyundai Rotem, HD Hyundai Infracore, SNT Dynamics, Poongsan vor face o prezentare a sistemelor de armament, cum ar fi K-9 SPH (obuzier autopropulsat), REDBACK IFV (Vehicul de luptă pentru infanterie), K2 MBT (Tanc de luptă Black Panther), Vehicule Tereste fără pilot (UGV), K2 MBT Powerpack (sistem de transmisie), KM120 (mortier de calibru 120mm) și muniții infanterie (de calibru mic/mediu/mare).

De asemenea, companii coreene specializate în domeniul aeronautic și al apărării aerospațiale, printre care KAI (Korea Aerospace Industries LTD), LIGnex1 și MCS Tech, vor prezenta sisteme de armament avansate, cum ar fi KUH-1 (Elicopter de transport coreean– Surion), LAH (Elicopter de atac), MANPAD (R-PSAM), Sisteme antiaeriene VSHO/SHORAD, Detectoare de Mine, Sisteme informatice specializate, ș.a.

După încheierea conferinței, se va desfășura și o sesiune de consultări de afaceri de tip B2B, pe baza sondajului realizat de către Agenţia pentru Promovarea Comerţului şi Investiţiilor din Republica Coreea–KOTRA București în rândul companiilor coreene și românești din domeniul apărării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel