Indonezia a ales ca furnizor de arme pentru forțele navale compania BAE Systems - Video

DefenseRomania Team / 23 aug 2019 / 17:23

Marina indoneziană a decis echiparea navelor de atac rapid din clasa KCR-60M cu sistemul de artilerie navală Boforos 57 MK3 produs de BAE Systems. Programul de înzestrare este stabilit a începe în anul 2020 și să se închieie în 2021. 

În prezent, Indonezia operează patru ambarcațiuni de atac rapid din clasa KCR-60M și au intrat în dotare începând cu anul 2014, iar alte două sunt în construcție la șantierul naval din Surabaya. Conform informațiilor furnizate de Marina indonezia, conducerea acesteia a decis echiparea celor patru nave cât și celorlalte două, preconizate a fi gata anul viitor, cu sistemul de artilerie navală produs de BAE Systems - Boforos 57 MK3.

Acest sistem poate trage până la 220 de focuri pe minut și are o rază de acțiune maximă de 17.000 m. Viteza proiectilului este de 1.035 m/s. Poate fi folosită împotriva țintelor de la țărm, a avioanelor și a rachetelor antinavă. Prima unitate este programată a fi livrată în Indonezia în 2020, în timp ce unitatea finală va fi predată în 2021.

(w670)

Sistemul Boforos 57 mm a fost proiectat și produs prima dată de producătorul suedez de arme AB Bofors (din martie 2005, parte a BAE Systems). Acesta a fost conceput în 1964 și folosit pe distrugătoarele din clasa Halland. De atunci și până în prezent a suferit o serie de upgrade-uri în prezent arma fiind controlată de la distanță de un computer de control al focului dar poate fi acționată manual. Deși Marina suedeză este principalul utilizator al armei, aceasta a fost exportată pe scară largă pentru a fi folosită de armatele din Brunei, Canada, Croația, Finlanda, Indonezia, Irlanda, Malaezia, Mexic, Muntenegru, Singapore, Thailanda și Statele Unite.

 

Vezi și: US Navy a primit în dotare un nou distrugător de rachete ghidate, USS Paul Ignatius

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy