Indonezia a ales ca furnizor de arme pentru forțele navale compania BAE Systems - Video

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Marina indoneziană a decis echiparea navelor de atac rapid din clasa KCR-60M cu sistemul de artilerie navală Boforos 57 MK3 produs de BAE Systems. Programul de înzestrare este stabilit a începe în anul 2020 și să se închieie în 2021. 

În prezent, Indonezia operează patru ambarcațiuni de atac rapid din clasa KCR-60M și au intrat în dotare începând cu anul 2014, iar alte două sunt în construcție la șantierul naval din Surabaya. Conform informațiilor furnizate de Marina indonezia, conducerea acesteia a decis echiparea celor patru nave cât și celorlalte două, preconizate a fi gata anul viitor, cu sistemul de artilerie navală produs de BAE Systems - Boforos 57 MK3.

Acest sistem poate trage până la 220 de focuri pe minut și are o rază de acțiune maximă de 17.000 m. Viteza proiectilului este de 1.035 m/s. Poate fi folosită împotriva țintelor de la țărm, a avioanelor și a rachetelor antinavă. Prima unitate este programată a fi livrată în Indonezia în 2020, în timp ce unitatea finală va fi predată în 2021.

(w670)

Sistemul Boforos 57 mm a fost proiectat și produs prima dată de producătorul suedez de arme AB Bofors (din martie 2005, parte a BAE Systems). Acesta a fost conceput în 1964 și folosit pe distrugătoarele din clasa Halland. De atunci și până în prezent a suferit o serie de upgrade-uri în prezent arma fiind controlată de la distanță de un computer de control al focului dar poate fi acționată manual. Deși Marina suedeză este principalul utilizator al armei, aceasta a fost exportată pe scară largă pentru a fi folosită de armatele din Brunei, Canada, Croația, Finlanda, Indonezia, Irlanda, Malaezia, Mexic, Muntenegru, Singapore, Thailanda și Statele Unite.

 

Vezi și: US Navy a primit în dotare un nou distrugător de rachete ghidate, USS Paul Ignatius

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel