India expulzează doi membri ai Ambasadei Pakistanului, acuzaţi de spionaj

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

India a expulzat doi membri ai Ambasadei Pakistanului din New Delhi, pe care îi acuză de spionaj, a anunţat duminică seara un comunicat al Ministerului indian de Externe, citat de AFP.

"Guvernul i-a declarat pe cei doi responsabili personae non gratae pentru că au comis activităţi incompatibile cu statutul lor de membri ai unei misiuni diplomatice", potrivit sursei citate. Ei urmează să părăsească India "în 24 de ore", a adăugat ministerul.

La începutul lunii mai, Germania a anunţat că va judeca începând din 25 august un cetăţean indian acuzat de spionare a comunităţii sikh şi kashmiriene în beneficiul serviciilor secrete indiene. Suspectului, identificat ca Balvir S., 54 de ani, i se reproşa că ar fi lucrat cu Agenţia indiană de informaţii externe din 2015. India şi Pakistanul, ambele puteri nucleare, s-au confruntat în trei războaie de la obţinerea independenţei lor în 1947 din partea Marii Britanii, dintre care două au fost pentru Kashmir, transmite Agerpres.

New Delhi se confruntă de 30 de ani cu o insurecţie separatistă, soldată deja cu zeci de mii de morţi, în principal civili, în această parte a regiunii hmalayene, populată majoritar de musulmani, aflată sub controlul său.

India acuză Pakistanul că susţine insurgenţii, care se bucură şi de sprijinul unei părţi a populaţiei locale.

Citește și: Pakistanul amenință India cu un răspuns 'militar total' în cazul unei agresiuni în Kashmir

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel