Pakistanul amenință India cu un răspuns 'militar total' în cazul unei agresiuni în Kashmir

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Aeronave F-16 ale Pakistanului, sursă foto: Pakistan Air Force
Aeronave F-16 ale Pakistanului, sursă foto: Pakistan Air Force

Șeful Statului Major al Pakistanului a avertizat India că orice încercare, fie și un „gând politic” de agresiune asupra Kashmirului va fi urmat de un răspuns militar al Pakistanului.

Generalul Qamar Javed Bajwa a făcut aceste declarații în timp ce se adresa trupelor pakistaneze dislocate la graniță, potrivit Daily Sabah. Acesta a precizat că Armata pakistaneză va oferi un răspuns „militar total” în cazul în care India va viola statutul actual al întregului teritoriu disputat de cele două puteri nucleare.

„Kashmirul este un teritoriu aflat în litigiu iar orice încercare de a contesta acest statut, inclusiv un simplu gând politic ori militar legat de o eventuală agresiune, va atrage din partea Pakistanului un răspuns militar total”, a precizat șeful Armatei pakistaneze.

Generalul a mai subliniat că „tulburarea” acestui statut ar putea avea „consecințe grave” în regiune.

Pakistan şi India controlează doar părţi din Kashmir, dar fiecare revendică întreaga regiune de când au obţinut independenţa faţă de Marea Britanie, în 1947. O mică parte din Kashmir este controlată și de China.

În cursul anului trecut India a anulat un articol din Constituţia sa care conferea un statut special statului Jammu şi Kashmir şi o anumită autonomie. Această mişcare politică a provocat o escaladare în disputa îndelungată privind controlul regiunii. Guvernul indian susţine că măsura va aduce prosperitate în regiune, în timp ce Pakistanul acuză faptul că partea indiană încearcă să preia controlul regiunii. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel