India ar putea expulza jumătate din personalul Ambasadei Pakistanului pentru spionaj

Eduard Pascu |
Data publicării:

India a anunţat marţi că intenţionează să expulzeze jumătate din personalul Ambasadei Pakistanului la New Delhi pentru ceea ce ea a numit că ar fi acţiuni de spionaj din partea unor responsabili din cadrul acestei misiuni diplomatice, potrivit Reuters.

'Ei au fost implicaţi în activităţi de spionaj şi au întreţinut relaţii cu organizaţii teroriste', menţionează într-un comunicat Ministerul de Externe indian India îşi va reduce în aceeaşi măsură personalul de la propria ambasadă din Islamabad, conform documentului, transmite Agerpres.

India a expulzat doi diplomaţi pakistanezi la 31 mai după ce au fost reţinuţi pentru presupuse acte de spionaj, o acuzaţie calificată de Islamabad ca fiind 'fără fundament'. Relaţiile dintre cele două ţări rivale, dotate cu arme nucleare, sunt tensionate, iar expulzările reciproce de diplomaţi adeseori sub acuzaţia de spionaj este un fapt obişnuit.

Niciuna din cele două ţări nu are un ambasador permanent pe teren, iar în cursul ultimei luni fiecare a acuzat-o pe cealaltă de reţinere ilegală şi de torturare a unor diplomaţi.

Citește și: Pakistanul cere sprijnul ONU pentru soluționarea pașnică a conflictului privind Kașmirul

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel