India a testat cu succes rachetea balistică Agni-5 (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

India a reușit cu succes testarea rachetei sale balistice intercontinentale Agni-V, pentru a treia oară în acest an. Rachetă balistică este proiectată şi construită în totalitate de industria de apărare din India, iar conform caracteristicilor prezentate, aceasta este capabilă să lovească ținte aflate la o distanţă de peste 5.000 km (3.600 mile), potrivit India Today si Defense World.

Rachetă balistică Agni-5 a fost lansată de pe un transportor mobil amplasat pe insula Abdul Kalam în largul coastei Odisha, aflată in estul Indiei, au confirmat surse militare care au luat parte la efectuare testului. Lansarea rachetei  Agni-5 a avut loc luni, fiind cel de-al șaptelea test efectuat începând cu 2012 şi cel de-al treilea pe anul acesta.

Agni-5 este o rachetă sol-sol balistică intercontinentală în 3 trepte (en. Intercontinental ballistic missile, prescurtat ICBM). Dezvoltarea şi lansarea au fost efectuate de către Comandamentul Forțelor Strategice (SFC) în prezența oamenilor de știință ai Organizaţiei pentru Cercetare şi Dezvoltare pentru Apărare (DRDO). Potrivit DRDO, toate obiectivele misiunii au fost realizate cu succes.

 

Potrivit informaţiilor publicate de ministerul Apărării de la New Dheli, racheta are o lungime de 17 metri, cu o lunățime de 2 metri, poate transporta o sarcină utilă de 1,5 tone de explozibil nuclear, are o greutate de 50 tone, poate încărca multe focoase atomice şi poate lovi ținte aflate la 5.000 de kilometri. În comparaţie cu unităţile Agni din alte catagorii, racheta Agni-5 are instalat cu un sistem avansat de orientare şi propulsie, are o capacitate mai puternică, un cost mai mic şi o durată de viață mai lungă.

Primul test al rachetei balistice Agni-5 a fost realizat pe 19 aprilie 2012. Cel de luni a fost cel de-a treilea test efectuat cu succes în acest an. Este de așteptat ca Agni-5 să devină coloana vertebrală a descurajării Indiei împotriva potențialilor inamici.

(w670)

Racheta nu a intrat încă în serviciu armatei și nici data la care aceasta va deveni complet operaţională nu a fost dezvăluită. Astfel, prin proiectul Agni-5, India se va alătura unui club exclusivist din țări precum SUA, Rusia, China, Franța și Marea Britanie care deţin rachete balistice intercontinentale.


DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel