Încă fidelă serviciului militar obligatoriu, armata rusă a început campania de încorporări de toamnă

Ionel Copcea |
Data publicării:

Vineri, 01 octombrie, în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, a început campania de încorporări de toamnă, în toți subiecții federali, cu excepția a 24 de municipalități și cinci entități constitutive, în care încorporările au loc numai primăvara, din motive fizice și geografice.

“În această toamnă, este planificată încorporarea a peste 127.000 de recruți pentru efectuarea serviciului militar obligatoriu”, a declarat șeful Direcției principale organizare-mobilizare din cadrul Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, general colonel Yevgeny Burdinsky, citat de agenția de presă Tass.

După cum a precizat generalul, la fel ca anul trecut, efortul principal în timpul campaniei de încorporări de toamnă va fi pus pe prevenirea răspândirii infecției cu coronavirus și a altor boli sezoniere în armată.

“Este necesar să se excludă trimiterea către trupe a cetățenilor bolnavi sau a celor care nu îndeplinesc criteriile stabilite. În Birourile de înregistrare și înrolare militară ar trebui să lucreze cu recruții numai angajații care au fost vaccinați”, a menționat Burdinsky.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul rus al Apărării, pentru transportul cetățenilor în punctele de recrutare vor fi utilizate numai vehiculele care au fost supuse unui tratament special de dezinfecție, iar deplasarea personalului militar cu mijloacele de transport în comun va fi exclus.

La sosirea în unitățile militare, recruții vor intra în carantină pentru o perioadă de 14 zile, au anunțat reprezentanții Ministerului Apărării.

În paralel cu încorporarea noilor recruți, în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, vor avea loc și activități de trecere în rezervă a militarilor încorporați în anul 2020. Acest proces se va desfășura în termenele legale, fără să fie preconizate întârzieri sau modificări. În toamna anului trecut, au fost încorporate pentru efectuarea serviciului militar obligatoriu 128.000 de persoane. Majoritatea vor începe trecerea în rezervă pe 01 octombrie. În Forțele Armate vor rămâne în continuare cei peste 134.000 de recruți încorporați în primăvara anului 2021.

Comentariu autorului: În prezent, în Federația Rusă, durata serviciului militar obligatoriu este de 12 luni. Până în anul 2008, durata acestuia a fost de 24 de luni.

Încorporările pentru executarea serviciului militar obligatoriu se fac în două campanii anuale, respectiv perioada de încorporări de primăvară (01 aprilie - 15 iunie), și perioada de încorporări de toamnă (01 octombrie - 31 decembrie).

Deocamdată, reprezentanții ruși se pronunță pentru menținerea unui sistem mixt al efectivelor, format din militari angajați și militari în termen. Cel puțin pe termen scurt și mediu, nu se are în vedere profesionalizarea integrală a efectivelor.

Cu toate acestea, pe măsura dezvoltării armamentelor, deservirea lor va fi tot mai dificilă pentru militarii în termen, deoarece necesită o înaltă specializare, ce nu se poate obține în perioade scurte de pregătire.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel