În timpul exercițiului strategic Vest-2021, Rusia va testa un nou sistem de finanțare a Forțelor Armate pe timp de război

Ionel Copcea |
Data publicării:

Aflată într-o vizită de lucru în Republica Belarus, Tatiana Shevtsova, adjunct al ministrului rus al apărării, a declarat, pe 18.06.2021, că, în cadrul exercițiului strategic ruso-belarus Vest-2021, care se va desfășura în luna septembrie pe teritoriul celor două state, va fi testat, pentru prima dată, noul sistem de finanțare a Forțelor Armate pe timp de război.

Potrivit precizărilor acesteia, natura războaielor moderne diferă în mod semnificativ de războaiele geografice din trecut. Acum, acestea pot fi războaie geopolitice, informaționale sau hibride. Din această cauză, Ministerul Apărării, împreună cu Statul Major General al Forțelor Armate, Ministerul de Finanțe, Centrul Național pentru Conducerea Apărării, Trezoreria Federală și Banca Națională a Rusiei, a elaborat documentele specifice pentru asigurarea sprijinului financiar pentru armata rusă pe timp de război.

“Ca urmare, a fost dezvoltat un sistem complet nou, innovator, de asigurare financiară a trupelor pe timpul trecerii de la starea de pace la cea de război. Acesta va permite autorităților financiare să asigure sprijinul financiar neîntrerupt al trupelor pe timp de război, în diverse situații, inclusiv pe timpul lipsei unor canale de comunicații stabile sau întreruperilor curentului electric, folosind exclusiv sistemul național de plăți, a spus Shevtsova.

“Pentru prima dată, este planificat ca acest sistem să fie verificat integral în timpul exercițiului strategic Vest-2021”, a menționat adjunctul ministrului rus al apărării.

Exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Vest-2021 va fi executat în perioada 10-16 septembrie. În timpul acestuia, vor fi testate capacitățile Forțelor Armate din Federația Rusă și Republica Belarus de apărare a Statului unional. Manevrele vor fi precedate de un complex de exerciții speciale privind tipurile de asigurare pentru trecerea trupelor la desfășurarea de activități practice.

Comentariul autorului: Probabil că, noul sistem de asigurare financiară a trupelor va viza, în special, militarii care vor fi deplasați pe teritoriul Republicii Belarus pentru desfășurarea de activități în cadrul exercițiului.

Între altele, reprezentanții ruși au anunțat că unul dintre obiectivele exercițiului strategic Vest-2021 va consta în verificarea posibilităților de redislocare în secret a trupelor.

Din partea Federației Ruse, la exercițiu vor participa, îndeosebi, unități și subunități aparținând Armatei 1 Tancuri - Bakovka, Armatei 20 arme întrunite - Voronezh și Flotei din Marea Baltică. Toate aceste structuri fac parte din compunerea Regiunii Militare Vest.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel