În sudul Federației Ruse, a început efectuarea unui exercițiu tactic, cu participarea complexelor de rachete Iskander-M

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 16.07.2020, că subunități aparținând marii unități de rachete din Osetia de Nord a Armatei 58 arme întrunite au început executarea unui marș către un poligon din Ținutul Stavropol, unde urmează să participe la un exercițiu tactic. 

La activitățile planificate de pregătire pentru luptă vor lua parte peste 500 de militari, precum și aproximativ 100 de unități de tehnică militară, între care și complexe operativ-tactice de rachete Iskander-M.

După finalizarea marșului către raioanele indicate, militarii vor amenaja pozițiile de foc, vor aduce tehnica militară în stare de întrebuințare și vor executa lansări electronice de rachete cu complexele Iskander-M asupra unor ținte ale adversarului, aflate la o distanță de până la 500 de kilometri.

Complexul de rachete operativ tactice Iskander-M este destinat pentru distrugerea lansatoarelor multiple de proiectile reactive ale adversarului, a mijloacelor de apărare antiaeriană și antirachetă, a avioanelor și elicopterelor pe aerodromuri, a punctelor de comndă și a obiectivelor de infrastructură. În compunerea complexului se află două tipuri de rachete: balistice și de croazieră.

Comentariul autorului: Subunitățile participante la exercițiu aparțin Brigăzii 12 Rachete - Mozdok a Armatei 58 arme întrunite - Vladikavkaz.

În sudul Federației ruse sunt dislocate trei brigăzi de rachete dotate cu complexe Iskander-M, câte una pentru fiecare armată de arme întrunite. Pe lângă brigada de la Mozdok, în regiune se mai află Brigada 1 Rachete - Molkino a Armatei 49 arme întrunite - Stavropol și Brigada 464 Rachete - Znamensk a Armatei 8 arme întrunite - Novocerkassk.

Forțele Terestre ale Federației Ruse dispun, în total, de 12 brigăzi de rachete Iskander-M. Dintre acestea, 10 au existat și anterior, fiind dotate cu complexe de rachete Tochka-U, iar două au fost înființate în ultimii ani, ca urmare a constituirii Armatei 1 Tancuri în Regiunea Militară Vest și a Armatei 8 arme întrunite în Regiunea Militară Sud.

Încă o brigadă de rachete Iskander-M este formată în cadrul Trupelor de Apărare de Coastă ale Flotei din Marea Baltică și este dislocată în Regiunea Kaliningrad.

Complexele Iskander-M întrebuințează cel puțin șapte tipuri de rachete balistice și de croazieră. Principalele versiuni ale acestora sunt 9M723 pentru racheta balistică și 9M728 și 9M729 pentru rachetele de croazieră.

Racheta de croazieră 9M729 a reprezentat unul dintre motivele retragerii SUA din Tratatul INF (privind interzicerea rachetelor cu rază scurtă și medie de acțiune). Reprezentanții americani au acuzat partea rusă că acest tip de rachetă are o bătaie mai mare de 500 de kilometri, fapt interzis de tratat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel