În SUA a fost prezentată noua dronă subacvatică Remus 620: Autonomie 110 ore, raza de acțiune 500 km

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Drona subacvatică Remus 620
Drona subacvatică Remus 620

Huntington Ingalls Industries (HII) și-a prezentat cel mai nou vehicul subacvatic fără pilot (UUV), denumit Remus 620.

UUV-ul, care este ultimul dintr-o serie de drone dezvoltate inițial de compania Hydroid din Pocassett, Massachusetts, înainte de a fi achiziționată de HII în 2020, are un design modular menit să separe componentele de bază ale sistemului de cele pe care un client le-ar putea dori modifice în scopuri proprii.

Compania precizează că dimensiunea și raza de acțiune ale dronei pot fi modificate în funcție de câte secțiuni de propulsie sunt incluse. HII susține că UUV se poate deplasa continuu timp de 110 ore, timp în care poate parcurge aproximativ 500 km, dacă este echipată cele trei secțiuni de propulsie. 

UUV-ul are, de asemenea, două adaptoare universale care permit utilizatorului să echipeze drona cu sarcini utile personalizate, compania punând la dispoziție kiturile de dezvoltare hardware și software necesare creării propriilor adaptări.

Lansarea publică a noii drone subacvatice vine în timp ce compania așteaptă oficializarea cererii din partea Marinei SUA pentru programul Lionfish, în care HII a fost selecționată ca antreprenor principal.

La fel ca în cazul Remus 620, compania își propune să modularizeze Lionfish într-un mod care să permită Marinei să-l adapteze la propriile nevoi. Modelul de bază utilizat pentru programul Lionfish este versiunea Remus 300.

Lansarea actuală vine, de asemenea, în cadrul demersului mai larg de schimbare a imaginii companiei și de a privi dincolo de construirea exclusivă a navelor de luptă tradiționale, cum ar fi portavionul din clasa Ford Enterprise (CVN- 80), aplecându-se mai mult pe dezvoltarea de noi tehnologii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel