În România se vor construi rachete interceptoare de ultimă generație SkyCeptor

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Miercuri, 4 mai, la sediul Electromecanica Ploiești, a avut loc semnarea unui memorandum de înțelegere între Compania Naţională Romarm S.A., Electromecanica S.A. și Raytheon Missiles & Defense. Conform acestui memorandum Raytheon Missiles Defense, compania care produce sistemul Patriot, va fabrica la Ploiești rachete interceptoare SkyCeptor.

Semnarea acestui memorandumul reprezinta primul pas al colaborarii între Electromecanica Ploiești și compania Raytheon pentru fabricarea în România a rachetelor interceptoare de ultimă generație SkyCeptor.

La semnarea memorandumului au fost prezenți Wesley D. Kremer, președintele companiei americane Raytheon, ministrul economiei Florin Spătaru, ministrul Apărării Vasile Dâncu,  dar si reprezentanți ai Romarm și Electromecanica S.A.

,,Sunt bucuros sa particip in calitate de beneficiar la un eveniment pe care l-as dori multiplicat de zeci, poate de sute de ori. Ma bucur ca Ministerul Economiei a inceput o activitate de a audita ce a avea noi in industria de Aparare (...). Se spune ca razboaiele, din nefericire, se intampla, dar au si putine efecte benefice. Acelea ca accelereaza istoria. Sunt bucuros ca Electromecanica Ploiesti poate fi un partener pentru un partener atat de importanta pe piata internationala a Apararii", a precizat Vasile Dîncu, ministrul Apărării.

Ministrul economiei Florin Spătaru a precizat că în urma acestei investiţii România ar putea să se poziţioneze atât la nivel naţional, cât şi la nivel european, ca un furnizor stabil şi ca un furnizor de încredere în domeniul apărării.

„Mai sunt câţiva paşi pe care trebuie să-i facem astfel încât producţia să înceapă cât mai curând posibil. Producţia înseamnă şi investiţii  din partea română şi ceea ce l-am asigurat pe directorul Electromecanica şi directorul general al Romarm e că Ministerul Economiei este hotărât să investească, să aloce bani pentru dezvoltarea acestei capabilităţi astfel încât România să se poziţioneze atât la nivel naţional, cât şi la nivel european, ca un furnizor stabil şi ca un furnizor de încredere în acest domeniu. Utilizarea acestor rachete în conflictul din Ucraina, cu siguranţă nu putem să discutăm de aşa ceva pentru că un astfel de proces va dura”, a precizat Florin Spătaru.

Rachetele interceptoare SkyCeptor sunt optimizate pentru a dobora rachetele balistice și de croazieră cu rază scurtă și medie de acțiune, dar și alte tipuri de amenințări avansate.

În prezent, rachetele interceptoare SkyCeptor sunt folosite de sistemul israelian de apărare antiaeriană David's Sling. Anul trecut, Armata SUA anunţa că analizează caracteristicile interceptorul israelian SkyCeptor, cu raza medie de acţiune, ca opțiune viabilă pentru îmbunătăţirea capacităţilor de apărare aeriană și antirachetă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel